Under møtet i sentralstyret i Ap mandag kveld ble skandalen rundt Hadia Tajiks pendlerbolig tatt opp. Tajik og Støre snek seg ut bakveien for å unnslippe pressen etter møtet, skriver VG.

Med store deler av norsk rikspresse stående foran hovedinngangen, snek statsminister Jonas Gahr Støre seg ut bakveien fra Ap’s lokaler på Youngstorget mandag ettermiddag, etter at partiets ledelse hadde vært samlet til sentralstyremøte.

Det gjorde også Ap-nestleder Hadia Tajik.

I går vedgikk Tajik at hun hadde feilvurdert håndteringen av pendlerboligsaken, og beskriver hva hun forklarte til sentralstyret.

– At jeg har fullstendig feilvurdert denne saken, og alle de spørsmålene som den har utløst. Jeg har brukt en del tid på å komme tilbake med svar til dere i VG og andre. Det handler om at det er spørsmål som ligger langt tilbake i tid, og jeg vil at alt jeg svarer, skal være så dokumentert og skikkelig som mulig.

– En annen grunn er at en del av det dere spør om, handler om familien min. De er ikke offentlige personer, og jeg føler meg ikke komfortabel med det søkelyset dere setter på dem. Men jeg er en offentlig person og må selvsagt tåle det, sier Tajik til VG mandag kveld.

Presset mot Tajik økte da tre fagforeningsledere, som også sitter i sentralstyret til Ap, gikk ut og krevde svar.

Hadia Tajik mister støtte hos sine egne, LO-ledelsen ber om svar i pendlersaken

Tajik sier at hun bare hadde en muntlig avtale med foreldrene, og at hun derfor burde svart tydeligere på et tidligere tidspunkt.

– Jeg har prøvd å gå opp løypa for å få opp mest mulig informasjon, og spurt foreldrene mine, men vi hadde ikke noen skriftlig avtale, vi avtalte bare muntlig at jeg skulle dekke løpende utgifter. Det dreier seg om store og små innkjøp, sier Tajik.

Denne uttalelsen gir et signal om hvorfor dokumentasjon er vanskelig for Tajik, siden hennes bidrag til dekning av utgifter ikke dreier seg om direkte overføring til foreldrenes konto.

Om dette kan aksepteres av Ap-ledelsen og andre myndigheter, gjenstår å se.

Hadia Tajik om pendlerboligsaken: − Har fullstendig feilvurdert 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.