EU og vestlige mediers nyhetsdekning av krigen i Ukraina gir seg de underligste utslag. Søndag varslet EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, at det statseide Russia Today ville nektes tilgang i EU. Mandag er nettstedet er fortsatt tilgjengelig i Norge, og i Ukraina!

I arbeidet med å prøve å holde tritt med strømmen av nyheter fra og om krigen i Ukraina, har Document i dag også viderebragt nyheter presentert på Russia Todays engelske side. For å omgå EU-forbudet valgte vi å koble til via Virtuelt Privat Network (VPN). Stor var vår forbauselse da vi fant at det ikke var problemer med å få tilgang på sidene fra en ukrainsk server.

Mandag formiddag er sidene ennå tilgjengelige i Norge, og i store deler av EU. Men, dersom siden lastes inn på nytt er det fort gjort å få følgende feilmelding:

 

Feilmeldinger som denne, fra Luxemburg, er hyppig å se, mandag 28.februar. Skjermdump: Russia Today

Russia Today, forkortet RT, publiserer nyheter sett fra Moskva på kabel, satellitt og internett i hele verden. Foruten engelsk, publiseres nyheter på arabisk, russisk, fransk, spansk og tysk.

Les også:

Russia Today og Sputnik skal kastes ut av EU

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.