Russiske tropper har rykket inn i det østlige Ukraina. Men statsminister Magdalena Andersson nekter å kalle det en invasjon. I stedet gjentok hun at det er «en klar aggresjon og et brudd på folkeretten».

Tirsdag holdt Sveriges statsminister Magdalena Andersson en pressekonferanse på grunn av situasjonen i Ukraina. Men statsministeren får nå sterk kritikk for å nekte å kalle Russlands handling en invasjon. Kristdemokraten Lars Adaktusson kaller statsministerens opptreden «svak og usikker», og Sverigedemokraternas Daniel Tilli mener i et inlegg på Facebook at Andersson er «en travesti på en statsminister».

Det var da journalisten Mats Eriksson fra Sveriges Radio Ekot spurte statsministeren hva hun kaller de russiske troppebevegelsene at statsministeren tydelig ble ukomfortabel. Dialogen mellom Andersson og Eriksson blir nå spredt og kommentert i sosiale medier. Svenska Dagbladets tidligere lederskribent Susanna Silfverskiöld har lagt ut sekvensen på Twitter og krever nå at statsministeren forklarer seg.

Dialogen mellom journalist Mats Eriksson og statsminister Magdalena Andersson foregikk som følger:

– Det har ju gått in kolonner redan. Hur skulle du beskriva de här ryska styrkorna som går in?

– Nej men, det är ju naturligtvis… Det är en kränkning av Ukrainas territoriella integritet.

– En invasion, helt enkelt?

– Jag ska… Ska jag… Definiera «invasion»?

– Ja tack.

– Så… Ja… Låt mig återkomma till exakt definition av «invasion». Men det är en tydlig kränkning av Ukrainas territoriella integritet.

Senere blir en annen spørsmålsstiller avbrutt av at Magdalena Andersson får levert et papir som hun leser høyt fra.

– På frågan om det här är en invasion… Så hur definierar man «invasion». Svaret på detta är att det är en tydlig aggression och ett brott mot folkrätten. Så kan vi definiera «invasion» vid ett annat tillfälle.

Samnytt har henvendt seg til statsministerens pressesekretær, som nekter å svare på spørsmål om «jukselappen».

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.