Da politiet ankom statsminister Magdalena Anderssons villa, ble de møtt av hennes vaskehjelp – en kvinne som ikke hadde oppholdstillatelse i Sverige og som var etterlyst. Statsministeren nekter å kommentere .

Skandalene rundt Sveriges nye sosialdemokratiske regjering fortsetter. 21. desember klokken 14.35 ble politiet tilkalt til statsminister Magdalena Anderssons villa i Nacka utenfor Stockholm. Da alarmen gikk, holdt statsministeren en pressekonferanse om pandemiske tiltak i Rosenbad. Ifølge medieoppslag hadde et renholdsfirma utløst innbruddsalarmen ved en feiltakelse.

Da politiet ankom, gjennomførte de en identitetssjekk av personene som befant seg der. Det viste seg da at en av personene, en kvinne, ikke hadde oppholdstillatelse i Sverige. Politiet bekrefter at én person er pågrepet.

– Det har kommit in som ett pågående inbrott där. Sedan har man kontrollerat en person och då har det visat sig att personen har ett avvisningsbeslut. Då har det överlämnats till Migrationsverket för vidare handläggning, sier Tommy Kalenius, stasjonssjef ved politiet i Nacka til Expressen.

Kvinnen er 25 år gammel og kommer fra Nicaragua. Våren 2020 vedtok Migrationsverket at hun skulle utvises fra Sverige. Kvinnen valgte da å oppholde seg ulovlig i Sverige, og hun har derfor vært etterlyst siden høsten 2021. Til tross for at kvinnen hadde vedtak om utvisning, fikk hun høsten 2020 en betinget dom for tyveri ved varehuset Åhléns city i Stockholm.

Hvordan det kan være mulig for en tidligere domfelt og etterlyst person å få adgang til statsministerboligen, ønsker ikke sikkerhetspolitiet (Säpo) å svare på.

– Vårt ansvar för centrala statsledningen är att bedöma hotbild mot våra skyddspersoner och att sätta in skyddsåtgärder utifrån det. När det gäller personer som ska utföra arbete hos en skyddsperson är det inte vårt uppdrag att kontrollera de personerna, sier Nina Odermalm Schei, kommunikasjonssjef i Säpo.

Avsløringen kommer bare dager etter at justisminister Morgan Johansson kunngjorde at politiet og Migrationsverket har fått i oppdrag å intensivere arbeidet med å utvise personer som oppholder seg ulovlig i Sverige. Statsministerens pressesekretær Toni Eriksson melder at statsministeren nekter å kommentere opplysningene.

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.