Det amerikanske Department of Homeland Security (DHS) betegner ytringsfrihet som en terrortrussel. De hevder at villedende fortellinger om koronamandater og vaksiner siden 2020 har forhøyet det innenlandske trusselnivå.

Departementet for innenlandsk sikkerhet har offentliggjort bulletinen «Summary of Terrorism Threat to the U.S. Homeland», der de advarer mot et «forhøyet trusselbilde» i hele landet.

Sauser sammen ytringsfrihet og vold

Ordlyden i publikasjonen er så generell at den tilsynelatende blander sammen forfatningsmessig beskyttet ytringsfrihet med voldelig aktivitet. DHS hevder at villedende rapporter om covid 19 og vaksiner skal være distribuert av alternative medier.

Innenriksminister Alejandro Mayorkas omtaler «et online-miljø fylt av falske fortellinger, konspirasjonsteorier og desinformasjon som introduseres og/eller forsterkes av både innenlandske og utenlandske trusselaktører». Dette «forsterker samfunnsmessige gnisninger, sår splid, underminerer offentlighetens tillit til myndighetene og tilskynder til uro som potensielt kan inspirere til vold».

DHS nevner ikke noe om hvilke krefter som står bak spredningen av desinformasjon. De gir heller ikke detaljer til støtte for sine påstander, men nevner som eksempler online-anklager om valgsvindel og desinformasjon om covid 19.

«Målrettede voldshandlinger utført av enslige gjerningsmenn eller små grupper som handler for å fremme ideologiske eller personlige overbevisninger, utgjør en vedvarende trussel mot nasjonen,» og de ønsker å «så splid eller underminere offentlighetens tillit til landets institusjoner» ved å angripe nøkkelinfrastruktur, religiøse institusjoner som kirker, synagoger og moskeer, regjeringsansatte, institusjoner etc.

«Regjeringsfiendtlige» opplysninger og holdninger

Ifølge DHS betraktes alle «regjeringsfiendtlige» opplysninger og holdninger som en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet. Ideologien som forsvares av Antifa og Black Lives Matter blir ikke nevnt, men risiko for angrep på institusjoner for farvede tas med.

«Innenlandske ekstremister anser angrep på USAs kritiske infrastruktur som et middel til å skape kaos og fremme ideologiske mål. Vi har den siste tiden sett angrep på infrastruktur innenfor elektrisitet og kommunikasjon samt villedende fortellinger om 5G-teknologi», fortsetter bulletinen.

Ifølge Liberty Counsels grunnlegger Matthew Staver er «National Terrorism Advisory System Bulletin» siste forsøk fra Biden-administrasjonen på å trampe på Første grunnlovstillegg (som garanterer det amerikanske folk ytringsfrihet, religionsfrihet, trykkefrihet, rettssikkerhet og organisasjonsfrihet) og undertrykke lovlydige borgere».

«Biden føler seg truet av at folk tenker selv»

Staver lurer på når det ble «en innenlandsk terrortrussel å kritisere statlige institusjoner og covid-politikken? Når ble offentlige forsamlinger en trussel?» og konkluderer med at «Biden-administrasjonen føler seg tilsynelatende truet av amerikanere som tenker selv og ikke ukritisk vil akseptere regjeringens propaganda og tvang.»

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.