Sammen med SV er Ap og Sp langt unna flertallet de i dag har på Stortinget. De rødgrønne partiene får ifølge Dagbladets måling 78 mandater på Stortinget og mangler dermed sju mandater for flertall.

– Det er en nedgang som er større en det vi vanligvis har sett for nye regjeringer, sier professor og valgforsker Bernt Aardal.

Valgforskerens konklusjon er at dagens regjering har hatt den dårligste starten for en regjering på 25 år.

– Nye regjeringer får gjerne en nådetid hvor velgerne avventer litt. Men Støre-regjeringen kom rett inn i strømkrise og pandemi, forklarer Aardal.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet mener krisene i vinter har vært med på å skape vanskeligheter for regjeringen.

– Det er tøffe tider for folk, både skyhøye strømpriser og strenge koronarestriksjoner. At folk både er frustrert og har høye forventninger, forstår jeg godt, sier Stenseng til avisa.

For partiene er oppslutningen som følger (med endringer fra forrige måling i desember i parentes): Rødt 6,1 (+0,3), SV 9,9 (+0,6), Ap 22,4 (+1,7), Sp 10,2 (-0,1), MDG 4,2 (+1,5), KrF 3,3 (+0,4), Venstre 3,4 (-3,0), Høyre 24,3 (-0,4), Frp 12,6 (-0,2).

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.