Forbundsleder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet. Foto: Vidar Ruud / NTB

El- og IT-forbundet mener at det haster å gjøre tiltak som demper forbrukernes strømregninger, og vil ha noe som betyr noe. Å kutte momsen er et godt tiltak, mener forbundslederen.

Regjeringen vil løse strømpris-problemet med marginale kutt i strømavgiften, og ved å dele ut ekstra penger til «svake grupper». Det vil i praksis si null hjelp til den store majoritet i befolkningen som nå sliter med skyhøye priser på strømmen

– Dette tiltaket vil nok koste noen milliarder, men på den andre siden av ligningen setter jeg opp de 100 milliardene som Norge har fått i ekstraordinære inntekter i denne energikrisen, sier forbundslederen til E24.

Han er bekymret for at skepsis til høye priser kan bremse det grønne skiftet. Det kan sette hele energiomstillingen i fare, sier han.

Forbundet organiserer rundt 39.000 ansatte innen telekommunikasjon, energiforsyning og elektrobransje, og kan fort vise vei for tilsvarende krav også fra andre fagforbund.

Mange vil mene at det kan bli vanskelig for en Arbeiderpartiledet regjering å overse slike krav fra sine støttespillere i LO.

Les også: 

Når staten tjener penger, gjør det visst ingenting å berike seg: 10 milliarder i utbytte fra Statkraft

Julegavetips! Bestill den nye utgivelsen fra Document Forlag:
Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!


Perfekt som julegave: 
Kjøp Kents bok her!

Bestill høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.