Terje Halleland (FrP). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Regjeringen bør prioritere billige klimatiltak, mener Terje Halleland (FrP). Norges klimamål kaller han symbolpolitikk.

FrP avviser den lange rekken av kostbare, såkalte klimatiltak regjeringen går inn for, med støtte av blant annet Høyre. Spesielt reagerer FrP på alle påfunn og tiltak som innebærer reduksjon i norsk olje- og gassnæring.

– Norge trenger verken å legge ned olje- og gassnæringen, tredoble CO2-avgiften eller å forsterke klimamålene ytterligere for å nå de internasjonale klimaforpliktelsene, sier energipolitisk talsperson Terje Halleland i FrP, ifølge NTB.

Han mener Norge heller bør se seg om etter andre måter å bidra til slike kutt på:

– Tiden er overmoden for at regjeringen i stedet fokuserer på å gjennomføre kuttene der de er billigst og mest effektive, som blant annet ved kvotekjøp i utlandet.

Mandag offentliggjorde FNs klimapanel sin siste delrapport. Der kommer det fram at det vil koste under 100 dollar per tonn CO2 å halvere verdens klimautslipp.

Mange vil reagere på at også FrP følger et spor der det handler om «å kutte klimautslipp» og «oppfylle Parisavtalen», i stedet for å erklære at Norge sier nei til hele denne retorikken og alt hva den innebærer.

Dermed er det i praksis kun tekniske forskjeller mellom FrP og den øvrige haugen av såkalte klimapartier.

De er alle med på det grønne sirkuset, selv om man vil ha ulike metoder for å oppfylle de såkalte kravene.

Man må til kategorien Andre i norsk partipolitikk for å finne partier som helt og holdent avviser denne klimaretorikken, som blant annet Demokratene.

Les også: 

Har våknet til virkeligheten: Senterpartiet åpner for å «utsette klimamålene»

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.