Peter N. Myhre, som har hatt mange verv i FrP og har vært både varaordfører og ordfører i Oslo, er lite imponert over MDGs Lan Marie Berg.

Lan Marie Berg går til frontalangrep på olje- og energiministeren og synes hans siste utspill er komisk, skriver Dagbladet.

Elektrifiseringen av sokkelen kaller hun «latterlig».

– Det er både sjokkerende og litt komisk å lese at olje- og energiministeren innrømmer rett ut at elektrifisering av sokkelen ikke er et klimatiltak, men et forsøk på å holde liv i olja, smeller det fra MDGs kanskje mest profilerte politiker.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) advarer mot at det i praksis vil avvikle hele næringen om ikke satsingen kommer på plass.

Berg leser elektrifiseringen av sokkelen som en direkte innrømmelse av at dette ikke handler om å nå klimamålene, men om å hjelpe oljesektoren.

– Det er et forsøk på å holde liv i olja. Det å elektrifisere sokkelen er kroneksempelet på at norsk klimapolitikk har blitt designet over veldig mange år for å forlenge oljealderen på bekostning av andre arbeidsplasser og utslippskutt, sier Berg.

Berg mener vanlige nordmenn i praksis betaler for at oljenæringen skal kunne «grønnvaske seg» og fortsette å utvinne olje og gass.

– Her har man argumentert med at elektrifisering av sokkelen er et tiltak for å kutte utslipp, men det det egentlig er, er et tiltak for å gjøre oljeselskapene i stand til å fortsette å ta opp mer olje på skattebetalernes regning. Det er det oljeministeren egentlig sier rett ut i dette intervjuet, mener MDG-politikeren.

Olje- og energiministeren reagerer på kommentarene fra Berg.

«Det ser ut som Berg kun har lest overskriften i artikkelen hun reagerer på. Hvis hun hadde lest intervjuet i tillegg, ville hun sett at jeg understreker at elektrifisering er et klimatiltak allerede i første sitat, og at Dagbladet lager et poeng av det allerede i ingressen.»

«Elektrifisering av sokkelen er selvfølgelig et klimatiltak. Det er i tillegg det klimatiltaket som monner mest av alt når vi skal nå klimamålet for sokkelen – og det målet skal vi nå. Nettopp derfor handler elektrifiseringsspørsmålet også om å utvikle sokkelen videre. Selskaper som ikke lykkes med å kutte utslipp, vil slite med å kunne drive videre i årene som kommer», skriver Aasland.

En annen som reagerer, er Peter N. Myhre.

Han er lite imponert over kunnskapsnivået til Berg.

«Uff da, en liten misforståelse. Det er ikke regjeringen som «holder liv i» oljenæringen. Oljenæringen skaper verdier som gir eksport- og avgiftsinntekter til regjeringen og hele det norske samfunnet. Merkelig at det skal være nødvendig å påpeke det», skriver Myhre på sin Facebook-side.
Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.