Mens polske soldater forsvarer EUs yttergrense med våpen i hånd, har flere medlemmer av EU-parlamentet nok en gang foreslått en genial løsning på problemet med illegal migrasjon: Hva med å gjøre det lettere å migrere til Europa legalt?

report published this week by members of the European Union Civil Liberties Committee has demanded the EU allow more people to legally migrate to member states, which it claims would reduce the need for migrants to enter the bloc illegally.

Samtidig trekkes gamle argumenter opp av tryllehatten. Migrasjon er løsningen på Europas demografiske utfordring, så derfor må EU skape et nytt program for å tiltrekke seg kvalifisert arbeidskraft fra utsiden av Europa.

Selvsagt er en «svenske» involvert: Abir Al-Sahlani, som representerer Centerpartiet i Europaparlamentet.

– This platform would be a useful tool both for those who wish to apply for a job in an EU country and for EU-based employers looking for potential employees from third countries, sier Al-Sahlani.

– A strong and competitive Europe needs labour migration to properly address the demographic and economic challenges facing the Union.

Dette argumentet har blitt brukt utallige ganger, med jevne mellomrom. FNs migrasjonspakt er gjennomsyret av slike tanker. Dette var ikke nok for EU, som vedtok sin egen migrasjonspakt nå i sommer.

Les også: Tysk politiker sier at EU planlegger å importere 70 millioner afrikanere
Les også: – Legal migrasjon skaper velstand

Men erfaringene fra 2015 (og flere tiår med massemigrasjon) forteller en helt annen historie.

Arbeidsløshet, uføretrygd, økende kriminalitet, splittelse og vanvittige kostnader: Dette er de reelle konsekvensene av disse geniale løsningene, og en stadig krympende andel av skattebetalende arbeidere blant den opprinnelige befolkningen må finansiere hele sirkuset.

Man kommer gjerne på noen argumenter om aldrende befolkning i samme slengen. Men da glemmer man noen små detaljer som burde være åpenbare for tenkende mennesker:

a) Folk som må forsørges av staten, bidrar ikke til å løse problemet med eldrebølgen.
b) Også innvandrere blir faktisk eldre. Og da har de krav på pensjon, ofte uten å ha bidratt til finansieringen av den pensjonen de har krav på.

Mats Hammarstedt er en svensk professor i økonomi, og han er en av mange eksperter som avviser at migrasjon er lønnsomt. Tvert imot: Det medfører massive kostnader. Samtidig blir samfunnet destabilisert.

Dette vet jo alle som har fulgt dette fagfeltet i noen år, og som er i stand til å trykke på en kalkulator. Hvorfor fortsetter politikere å resirkulere slike argumenter, år etter år?

Det føles som en utmattelseskrig. Og angrepene kommer fra alle kanter: Migrasjon, klima, vaksinetvang, politisk korrupsjon, inflasjon, you name it.

Avslutningsvis: Hvis man slipper inn en million migranter (eller to) via en regulert visaordning eller lignende: Tror disse geniene at resten av Midtøsten og Afrika da vil droppe planene om å migrere illegalt?

Vi lar oss lede av skrullinger.

Breitbart

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.