Terror har sin egen logikk. Det er krig mot det sivile samfunnet. Her har ETA sprengt en hermetikkfabrikk. Man ser av skadene at dette var alvor.
In this Feb. 22, 2006 file photo, a Basque policeman looks over the damage after a bomb exploded outside a cannery in an industrial area of Bilbao, northern Spain. Josu Urrutikoetxea, the last known chief of ETA, the now-extinct Basque separatist militant group, goes on trial Monday Oct. 19, 2020 in Paris for terrorism charges that he deems “absurd” because of his role in ending a conflict that claimed hundreds of lives and terrorized Spain for half a century. (AP Photo/Alvaro Barrientos, NTB) Nå er ETA historie, men ike volden: «Mange – både etterlatte etter ETA-volden og familier til ETA-medlemmer sliter fortsatt. Og det eksisterer fortsatt bitterhet og nag.

Ofrenes interessegruppe protesterer hver gang det blir holdt velkomstseremonier for ETA-medlemmer som løslates fra fengsel.

Rundt 300 saker der personer ble drept i ETA-angrep er fortsatt uløste. De etterlatte krever svar og at de skyldige finnes – og straffes. (NTB»

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂