Mario Draghi under en pressekonferanse i Roma 7. oktober 2021. Foto: Fabio Frustaci / Pool via AP / NTB.

Europa bør i større grad forplikte seg til å åpne flere humanitære korridorer, sa Italias statsminister Mario Draghi onsdag under et møte i det italienske parlamentet, der blant annet migrasjonssaker ble drøftet før EU-toppmøtet dagen etter.

Det er viktig å stanse den illegale migrantstrømmen, men også å anspore til kanaler for legal migrasjon, sa den italienske statsministeren ifølge Corriere della Sera.

Når det gjelder Italias rolle i migrasjonspolitikken, sa Draghi at Italia må fortsette å redde liv langs middelhavsruten. Han la til at «regjeringens tilnærming må være balansert, effektiv og human», opplyser Il Fatto Quotidiano.

Hvis Italia ikke viser gjestfrihet, vil migrantene bli fiender, frykter Italias statsminister:

Den må være effektiv på to måter, både i beskyttelsen av de nasjonale grensene mot illegal migrasjon og menneskesmugling, men også i gjestfriheten. For å gjøre migrantene til brødre, er det nødvendig å kunne ta imot dem på en god måte og med sans for hvor viktig det er å være italienske. Hvis vi ikke klarer å ta imot dem, skaffer vi oss fiender. Noen fiender har vi da også skaffet oss allerede.

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂