Politimannen Wayne Couzens brukte Covid-lover for å stoppe, anholde og deretter kidnappe, voldta og drepe 33 år gamle Sarah Everard i London i mars. Couzens brukte timer på å lete etter en ensom kvinne han kunne kidnappe, Sarah Everard ble et tilfeldig offer.

Couzens (48) skal ha benyttet seg av lockdown- og Covid-lovverk for å stoppe og iscenesette en falske arrestasjon av Sarah Everard før han kidnappet henne, voldtok henne, kvalte henne med politibeltet sitt og til slutt brant kroppen hennes.

Ifølge Daily Mail løy han til familien sin og sa han skulle jobbe kveldsskift, mens han i realiteten brukte timer på å jakte ned en ensom kvinne han kunne lure. Han kjørte gjennom det sentrale og sørlige London i to timer, før han fikk øye på Everard som han pågrep «for brudd på portforbudet».

Wayne Couzens. Foto: Metropolitan Police via AP / NTB 

Handlingen var nøye planlagt av Couzens. Han hadde leid bil og kjøpt plast for å pakke kroppen inn i på forhånd.

Etter at han fikk med seg Everard, kjørte Couzens 80 miles til en avsidesliggende veistrekning i hjemfylket Kent. Det var her han tvangsflyttet Everard inn i sitt eget Seat-kjøretøy.

Da han hadde voldtatt Everard skal Couzens ha lagt henne i bagasjerommet og reist til en bensinstasjon for å kjøpe seg noe å drikke. Everard antas å ha vært i live i opp til fire timer i Couzens bagasjerom, men ifølge retten var hun trolig død da han parkerte bilen i garasjen med kroppen i bagasjerommet.

Han skal deretter ha gjemt kroppen i et kjøleskap ute i et forsøplet skogsområde før han satte fyr på henne.

Torsdag ble Couzens dømt til livstid i fengsel. Ifølge NTB kalte dommeren Couzens handlinger «groteske» og uttalte at saken var såpass alvorlig at det var nødvendig med en livstidsstraff.

– Misbruk av en politibetjents rolle som i dette tilfellet, for å bortføre, voldta og drepe et ensomt offer, er like alvorlig som et drap for å fremme en politisk, religiøs eller ideologisk sak, sa dommer Adrian Fulford.

Livstidsstraffer av denne typen er svært uvanlige i Storbritannia, skriver NTB.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂