Med videolink både til Øyvind Thuestad på Sicilia og Christian Skaug på kontoret i Bari er migrasjonen til Italia og Europa et naturlig tema for kveldens Dagsorden med Hans Rustad i Document-studioet i Oslo.

Det er blitt lengre mellom de massive ilandstigningene av migranter i hundrevis ad gangen, og medienes interesse for saken har dalt voldsomt. Ikke desto mindre fortsetter menneskestrømmen til Italia over Middelhavet ufortrødent, med uavlatelige ilandstigninger av mindre antall ikke bare på Lampedusa og Sicilia, men også på det italienske fastlandet i Calabria og Puglia.

Om man legger sammen all trafikken til Europa langs diverse ruter, blir det fremdeles fort en halv million migranter i året. Det er riktignok ikke så mye sammenlignet med den store migrasjonsbølgen i 2015, men er det virkelig ikke verdt noen som helst oppmerksomhet?

Det er redaktøren som gir stikkordet: Europa er rammet av resignasjon. Valget i Tyskland er også et eksempel på det. Ingen av de dominerende politiske kreftene i EUs folkerikeste land diskuterer rasjonelle løsninger på tidens største problemer. Det er som om Europa ikke hadde andre ambisjoner enn styrt avvikling.

Dessverre er ikke dataforbindelsen til utegående reporter Thuestad den beste, men vi kommer sterkere tilbake etter hvert som vi lærer å hanskes med teknikken. Når vi kan gjøre det til en vane å koble sammen tre lokasjoner samtidig til en sending også utenlands, vil det gi oss større fleksibilitet og muligheter.

[arve url=»https://rumble.com/embed/vkeuh7/?pub=7qe73″ loop=»no» muted=»no» /]

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der! Følg oss på Odysee!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.