Skjermdump, NRK.no

Ehsan Arjemandi er løslatt etter å ha sittet tolv år i pakistansk fengsel uten å ha blitt tiltalt og dømt. NTB omtaler ham som «nordmannen», men opplyser ikke om statsborgerskap.

Det gjør derimot NRK, som skriver at Arjemandi er norsk statsborger.

Det er uvisst når han kan komme til Norge. Familien hans bekrefter overfor NRK at han ikke lenger er i fangenskap, og at han sitter isolert på en hemmelig adresse og venter på å få hjelp til å komme seg ut av Pakistan.

– Han har fått nytt pass, og jeg har selv betalt og sendt flybillett, men vi vet fortsatt ikke om han slipper gjennom passkontrollen på flyplassen i Karachi, sier broren Mohammed Arjemandi.

Broren sier han tror Ehsan ble forvekslet med en annen person.

Arjemandi-familien er balutsjere og kommer fra grenseområdene mellom Iran og Pakistan.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Ehsan ble arrestert av pakistanske myndigheter da han var på familiebesøk i 2009. Familien mener at de aldri har fått full klarhet i hvorfor han ble arrestert.

I 2010 bekreftet den pakistanske innenriksministeren Rehman Malik arrestasjonen av Arjemandi.

– Jeg kjenner godt til saken. Han reiste rundt i Pakistan med falske ID-papirer. Vi arresterte ham, og han er fortsatt i vår forvaring, sa Malik. (NRK)

I 2009 herjet en separatistbevegelse i provinsen Baluchistan, og mange balutsjere ble arrestert. Menneskerettighetsorganisasjoner har lenge kritisert Pakistan for vilkårlige arrestasjoner.

De siste årene har myndighetene løslatt flere politiske fanger og satt i gang en forsoningsprosess. Kilder i Pakistan sier at løslatelsen av Arjemandi er et ledd i den pågående forsoningsprosessen, skriver NRK.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂