En domstol i Haag i Nederland dømte mandag den pakistanske tidligere cricketspilleren Khalid Latif til 12 års fengsel for oppfordring til drap på partilederen Geert Wilders. Den 37 år gamle pakistanske mannen la ut en video på nettet i 2018 som tilbød rundt 21.000 euro til den som ville drepe den nederlandske parlamentarikeren.

Det er første gang en nederlandsk domstol har dømt noen i utlandet for å ha truet en nederlandsk politiker. Dommen stemmer overens med straffen statsadvokaten anbefalte. Latif deltok ikke i rettssaken eller oppnevnte en advokat til å representere ham.

Wilders var derimot til stede i rettssalen for å høre kjennelsen. «Statsminister Mark Rutte og justisminister Dilan Yesilgoz må legge sterkt press på pakistanske myndigheter for å samarbeide i arrestasjonen og utleveringen av denne nå dømte kriminelle. Ellers vil han fortsatt unngå straff», kommenterte Wilders på X, tidligere Twitter.

Latif la ut dusøren for å drepe Wilders som svar på at den nederlandske politikeren organiserte en konkurranse om å lage den beste tegneserien av Muhammed.

Breitbart News skriver at den tidligere cricketspilleren antas å være i Pakistan. Ettersom Nederland ikke har en utleveringsavtale med dette landet, er det ikke sikkert at Latif noen gang faktisk vil måtte holdes ansvarlig for sine drapstrusler. I Pakistan er det dessuten dødsstraff for blasfemi mot islam.

Geert Wilders påpeker selv at på grunn av gjentatte islamske trusler mot ham har han levd i et slags fengsel i sitt eget land i snart 19 år.

Geert Wilders’ tale under retts­saken mot pakistaner som ville drepe ham

Pogrom mot kristne i Pakistan. Politiet reagerer med å arrestere kristne

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.