DocTV møter Veslemøy Lian som lørdag nok en gang fikk erfare at Oslo-politiet går minste motstands vei, og straffer dem de egentlig skal beskytte.

Lian ble pågrepet av politiet da hun valgte å ikke følge pålegg fra politiet om å forlate plassen hun stod på under en demonstrasjon i regi av Stopp Islamiseringen av Norge. Ifølge Lian oppfatter politiet henne, og andre personer som tar på seg den gule Tskjorten med påtrykk «Størst av alt er ytringsfriheten», som motdemonstranter, noe verken hun eller de øvrige ytringsfrihetsforkjemperne definerer seg som.

Lian forklarer at hun, og andre, deltar på demonstrasjoner ikledd t-skjorten for å markere at alle har rett til å bruke ytringsfriheten sin, uavhengig av hvilket budskap de ytrer.

Lørdagens pågripelse er imidlertid ikke det første møtet Lian har med Oslo-politiet. I fjor ble Lian dratt opp igjennom gaten av to politifolk fordi hun beveget seg opp og ned gaten for å dele ut t-skjorter, og bedt om å forlate Oslo til fots. En av politifolkene mente også at hun hadde godt av å ha vondt i ankelen.

Lian fortalte Document den gangen at opplevelsen var skremmende, men det skulle bare være begynnelsen. I hennes andre møte med Oslo-politiet ble hun nok en gang fysisk flyttet av to politifolk. Det som satte et støkk i Lian vedrørende lørdagens hendelse var at politiet truet henne med å legge henne i jern for å tvinge på henne munnbind og at de ikke etterkom deres løfte om å ringe pårørende for å fortelle hvor hun var.

Bli med journalist Rebecca Mistereggen og Veslemøy Lian i en diskusjon om hvordan og hvorfor myndighetene straffer demokratiske borgere som bruker argumenter og fredelige protester for å fremme sitt standpunkt, slik at mobben med voldspotensial får fritt leide.

Hvor er Norge på vei når beskyttelse mot en voldelig mobb innebærer å fjerne personer som bruker sin demokratiske rett?

 

 

 

Se tidligere intervju med Veslemøy Lian her:

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂