Selv om det naturlig nok er den tragiske flystyrten i Örebro som dominerer svenske medier denne fredagsmorgenen i juli, betyr ikke det at hverdagskriminaliteten i Sverige er satt på pause. Fredag morgen er det i Västerås vi finner «svenske tilstander». De er her i landet også.

Litt over kl. 03 natt til fredag skrev Expressen denne notisen:

Misstänkt skottlossning i Västerås – område avspärrat

Polisen utreder ett misstänkt grovt brott som ska ha skett i bostadsområdet Skallberget i Västerås.

– Det vi utreder är en misstänkt skottlossning. Huruvida det är det eller inte utreds fortfarande och vi har spärrat av ett område där vi genomför en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Larmet om händelsen nådde polisen vid 00.45 natten mot fredagen. Polisen har arbetat på platsen med flera patruller och polishelikopter.

– Vi har fått in flera samtal där man misstänker just skottlossning, det är det vi har att gå på.

Det finns i nuläget inga uppgifter om skadade.

Hvordan man kan få seg til å si at det er en «misstänkt skottlossning», får vi la stå ukommentert.

På politiets egne sider finner vi mer om politiaksjonen i Västerås. Språket er nøkternt, men likevel skremmende nok:

09 juli 00:46, Mord/dråp, försök, Västerås

Uppdaterad kl 08:34

I samband med den tekniska undersökningen har polisen anträffat ett flertal tomhylsor som bekräftar att en skottlossning har ägt rum.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt, och någon skadad person har heller inte gett sig till känna.

Rutiner

Et lite tidsbilde fra en tilfeldig valgt svensk avis, en julitorsdag i 2021. Skjermdump: Aftonbladet

Svenske tilstander er ensbetydende med kriminalitet. I ingressen brukte vi ordet ‘hverdagskriminalitet‘.

På 1970-tallet betød det kanskje nasking, noe som kunne være ille nok for den som ble utsatt for det, eller for den som ble tatt. En konflikt med politiet den gang kunne få alvorlige konsekvenser for den skyldige. I dag gråter politiet over svenske tilstander, mens politikere fra statsminister Stefan Löfvens støttepartier gråter fordi de synes så synd på alle som ikke får komme til Sverige.

Anno 2021 bruker vi altså dette forferdelige ordet hverdagskriminalitet om mordforsøk og «misstänkt skottlossning».

Tro bare ikke at dette kun skjer i Sverige. Vi er på god vei i Norge også.

I natt var det et knivran i Sandefjord. Se hva algoritmene finner frem til av lignende saker vi har skrevet om hvis du leser den saken. Listen er ikke kronologisk, og den er langt fra fullstendig:

Document er av mange anklaget for å være fremmedfiendtlige og konspiratoriske. Det er selvsagt bare tull som sies av dem som ikke tåler å lese om virkeligheten, slik den er, slik den har blitt og slik de (våre politikere) har gjort den til. Altfor mange nordmenn tror på dette tullet, og blir slik ofre for andres fordommer.

Uten statlig økonomisk drahjelp av noe som helst slag, uten sjanse til å nå frem til fordomsfrie og selvstendig tenkende borgere gjennom sosiale medier som Facebook – der ikke en gang de 50.000 som sier de har likt oss får se våre artikler uten at de selv går aktivt inn på vår side – vil Sveriges skjebne bli vår! Norge holder seg med en ytringsfrihetskommisjon, men hva kan den gjøre? Den er allerede i ferd med å bli en svenskevits.

En presse som tier og domstoler som ikke samarbeider med offentligheten forteller oss at vi allerede har svenske tilstander i Norge.

 

Les også:

Kronikk om svenske tilstander sendt til 72 aviser, ingen ville publisere

Ajmal S. er siktet for seksuelle overgrep mot flere mindreårige jenter, men Agder-politiet er taust

 

 

 

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!