John Edvin Lie som var tiltalt for å ha tent på et lik i Maridalen i Oslo i 2018, er frikjent i Oslo tingrett.

En 39 år gammel mann ble funnet død og forbrent ved en teltplass 18. juli 2018. Lie, som tidligere het Johnny Olsen, bodde på en av teltplassene i nærheten og ble pågrepet like ved.

Oslo tingrett mener usikkerhet om brannårsaken og Lies aktivitet i området, gjør at det er tilstrekkelig tvil om Lie tente på liket.

– Selv om det foreligger momenter som kan knytte Lie til en handling som beskrevet, foreligger det etter en samlet og helhetlig vurdering slik retten vurderer det, en tvil om Lie har forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningen som går ut over det rent teoretiske, skriver tingrettsdommer Birgitte Kolrud.

Han ble først siktet for drap, noe som senere ble endret til likskjending. Tiltalen ble tatt ut i juli i fjor.

58-åringen har hele tiden stilt seg uforstående til saken og hevdet at han «var på feil sted til feil tid». Aktor la ned påstand om ett års fengsel, men Lie ble enstemmig frifunnet i tingretten.

Lie ble som 18-åring dømt til 18 års fengsel for de såkalte hadelandsdrapene i 1981. Etter at han slapp ut, har han bodd i skogen i flere år.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.