Nytt

En 35 år gammel mann er tiltalt og risikerer 21 års fengsel for å satt fyr på eget bosted i Tromsø sentrum i februar. Liv kunne gått tapt, ifølge tiltalen.

Ifølge tiltalen som iTromsø refererer til, brukte han lampeolje til å antenne brennbart materiale i leiligheten han bodde. Han skal også ha tent på en bod. Den gamle trebygningen i Tromsø sentrum har 15 boenheter.

«En eller flere av beboerne som oppholdt seg i bygningskomplekset, kunne med letthet ha omkommet om brannen ikke var blitt oppdaget og slukket i tide», heter det i tiltalen avisa referer til.

Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 18. mars, én måned etter brannen. 17. september må han møte i Nord-Troms tingrett.

Nordlys har tidligere skrevet at den tiltalte er en utenlandsk statsborger.

Da mannen ble siktet, uttalte han via sin advokat at han stilte seg helt uforstående til siktelsen. Han mente bevisene politiet mener peker i hans retning, er ulogiske.

35-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 355 om fremkalling av fare for allmennheten, som blant annet dekker brannstiftelse som «lett kan medføre tap av menneskeliv». Den har en strafferamme på 21 års fengsel, med minimumsstraff på to år.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!