Lan M. Berg, MDG. Foto fra Youtube.

Bitterheten syder i MDG etter at Rødt valgte å være lojale mot byen og velgerne, fremfor å støtte Lan Bergs videre ferd mot nye tabber og overskridelser. Nå tas den ufrivillige satiren til nye høyder.

Etter Lan Bergs nokså teatralske avgang fra byrådsjobben i Oslo, har sinnene på venstresiden i politikken vært i kok. Spesielt føler mange i MDG seg forrådt av Rødt som var med på å felle Lan Berg. I MDG mente man at Rødt burde støtte MDG uansett hvor inkompetent partiet opptrer, siden man jo alle er langt ute på venstresiden og må være «gode».

Både Lan Berg og hennes hoff opplever den sviende vanæren av å få sparken for udugelighet. Da handles det i panikk.

Derfor tok det ikke lang tid før Sigrid Z. Heiberg fra MDG var på plass med et usedvanlig bittert innlegg i Klassekampen, der hun oppsummerer saken på en så bisarr måte som bare et ektefødt barn av MDG-sekten kan.

Under tittelen «Et tvilsomt spill fra Rødt» brukes det først mye plass på å beskrive MDGs versjon av vannforsyningssaken, og oppskriftsmessig konkluderes det med at Lan Berg ikke har gjort noe galt i det hele tatt. Tvert imot tok Berg «grep» og gjennomførte «stortstilt opprydding» i feil begått av andre politikere før hennes tid.

Man får inntrykk av at Berg burde fått en statue i stedet for å gis sparken.

Hele veien klandres Rødt for å stille spørsmål ved hvordan Lan Berg og hennes etat har utført sin jobb.

Men det er først mot avslutningen at innlegget fra Heiberg virkelig blir interessant. Da tas dramaet til nye høyder, og Rødt beskyldes nærmest for personforfølgelse av den heltemodige Lan Berg.

Når Rødt nå har kastet seg på et syltynt begrunnet mistillitsforslag fra Frp, bidrar de å sette en helt annen standard for Lan Marie Nguyen Berg enn for noen annen ansvarlig politiker som har vært gjenstand for tilsvarende prosjekter, freser Heiberg.

Det blir verre, for denne angivelige forfølgelsen har ifølge Heiberg islett av intet mindre enn rasisme og kvinnediskriminering:

Miljøpartiet De Grønne er et feministisk og antirasistisk parti som legger en strukturell analyse til grunn. For oss er det åpenbart at det er mulig å bidra til å forsterke diskriminerende strukturer i samfunnet, også når man selv oppfatter seg som en progressiv person, skriver Heiberg.

Ved å påtale Lan Bergs svake innsats i jobben som byråd, har altså Rødt «bidratt til å forsterke diskriminerende strukturer i samfunnet».

Hun runder av sin tirade med en oppsummering av det hun ser som Rødts svik mot alt som er godt og viktig i politikken:

At Rødt for tredje gang bidrar til å opprettholde doble standarder i politikken overfor Lan Marie Berg, er en trist undergraving av det gode rødgrønne samarbeidet i Oslo. Jeg skulle ønske alle mine venner i Rødt reflekterte over hvem som til syvende og sist tjener på det.

MDGs krampetrekninger har mest av alt preg av satire, og de fleste voksne vil le av det. Det er liten grunn til å tro at Rødt oppfatter det som noe annet.

Samtidig er det et varsel om hvor nivået ligger for MDG, og hva man kan vente seg om partiet skulle få nye maktposisjoner.

Et svært godt apropos til alt hva MDG står for: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂