Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) får ingen støtte fra Senterpartiet i hovedstaden. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Senterpartiet i Oslo nekter å være med på Ap, SV og MDGs spill for å beskytte Lan Berg mot kritikk for økonomisk uansvarlighet. Partiet vil i stedet ha fakta på bordet.

Det rødgrønne byrådet i Oslo prøver å avfeie kritikken mot Lan Berg ved å kalle den «personforfølgelse». Men Senterpartiet ønsker ikke å være med på et slikt spill, og vil i stedet ha fakta på bordet.

Det stilles nå mistillitsforslag mot Lan Berg i forbindelse med milliardoverskridelsene i vannforsyningssaken i Oslo.

Som byråd for samferdsel og miljø har MDG-politiker Berg et overordnet ansvar for at dette prosjektet har kommet ut av kontroll. Hun er blitt kritisert både for ikke å ha hatt oversikt med pengebruken og for ikke å ha informert bystyret om hva som foregikk.

Document har omtalt enkelthetene i saken her:

Frp varsler mistillit mot Lan Marie Berg etter milliardsprekk

Det rødgrønne byrådet i Oslo har forsøkt å fremstille det hele som en slags personforfølgelse og svertekampanje mot Lan Berg, og på den måten avspore debatten fra sakens realiteter.

Men et annet rødgrønt parti i hovedstaden, Senterpartiet, nekter å være med på det de kaller en «mediekampanje» for å beskytte Lan Berg mot kritikk.

Dette kommer frem i et innlegg i Avisa AO, der Oslo Senterparti viser at de er mer bekymret for Oslos økonomi enn for Lan Bergs politiske karriere:

Vi i Oslo Senterparti tar kraftig avstand fra at reservevannsaken er en svertekampanje mot byråd Lan Marie Bergs person, skriver Bjørg Sandkjær og Morten Edvardsen, Oslo Senterpartis bystyregruppe.

Innlegget fortsetter:

SV, MDG og til dels Ap i Oslo kjører nå en kraftig mediekampanje for å fremstille diskusjonen rundt 5-milliardersprekken i reservevannsaken som en svertekampanje mot byråd Lan Marie Bergs person.

Selv om Senterpartiet er et rødgrønt parti, viser man her en kald skulder til byrådet:

Vi er redd for at MDG, Ap og SV med denne mediekampanjen gjør seg selv en bjørnetjeneste. De tar fokus bort fra hva saken handler om og prøver heller å framstille opposisjonen som en samla flokk i jakt etter byråd Berg.

Det er ikke sant, og det bidrar til politikerforakt. Vi vil ha oss frabedt å bli framstilt som så useriøse som byrådspartiene hevder.

Oslo Senterparti vil altså ikke være med på byrådspartienes manøver for å få plassert Lan Berg i en beleilig offerrolle, og er i stedet   opptatt av det partiet ser som kjernespørsmålene i saken:

Har hun gitt informasjon på det tidspunktet hun burde, og har hun sørget for at byrådsavdelingen har fulgt prosjektet tett nok?

Innlegget avsluttes slik:

Bystyret skal onsdag votere over om det har tillit til Berg. Senterpartiet bruker tiden fram til da til å vurdere de opplysningene vi har fått, og om byråden har gjort jobben sin.

Det er ikke personforfølgelse, det er å ta bystyrets oppdrag seriøst.

Liten støtte å hente for Ap, SV og MDG fra Senterpartiet i Oslo, med andre ord. Mange vil mene dette også gir en pekepinn om de avstandene disse partiene vil slite med i mulige regjeringssonderinger til høsten.

Senterpartiet er ikke uten videre på lag med de andre rødgrønne partiene.

 

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂