Nirpal Dhaliwal er journalist og skribent i The Times. Han har fått nok av woke-kulturen og den evige sutringen fra folk med minoritetsbakgrunn. I en kronikk ber han folk ta ansvar og skape noe av sitt eget liv.

Hans foreldre innvandret til Storbritannia fra India. Selvsagt møtte de på problemer, i form av språkproblemer, rasisme og utfrysning. Men i stedet for å sutre, så brettet de opp armene og jobbet hardt for å skape et bedre liv for seg og sin familie.

Dhaliwal nevner den indiske blockchain-entrepenøren Vignesh Sundaresan, som har bygd opp en formue på over 600 millioner USD.

Raised in smalltown India and claiming a net worth of at least $600 million, Sundaresan has faced plenty of obstacles in his career, particularly when seeking funds from western institutions. “It’s historic . . . we cannot change that,” he said in a recent interview. “We just have to figure out ways to bypass that.”

Sundaresan ble rik i kraft av sin egen innsats og kunnskap. Han hadde ikke behov for hjelp og aksept fra hvite mennesker, og tok ikke hensyn til hva andre mente om hans etnisitet. Aksepten kommer automatisk når man faktisk lykkes med noe.

They look like titans beside the woke midgets of today who, despite being wholly Anglicised and wielding university degrees, are crippled by perceived “micro-aggressions” into permanent abject whining. Any misspelt garbage tweeted by the most illiterate yokel sends them into a spiral of victimhood.

Det har vært vanlig å beskrive vellykkede indiske innvandrere som kokosnøtter: Brune på utsiden, men hvite på innsiden. Hardt arbeid, individualisme og vitenskap er jo et symbol på hvithet, konkluderte Arlington museum sommeren 2020.

I call this new breed of whiners “wokonuts”. Pleading for acceptance is both useless and undignified, yet ethnic minority lefties do it all the time. But while they bemoan white privilege, others are smart enough to profit from the laziness and mediocrity that systemic advantage breeds in white people themselves.

Denne offerkulturen er like utbredt blant unge etniske briter. Så veien ligger åpen for etniske minoritetsungdommer som ønsker å lykkes i studier, sport eller kunst. De trenger bare følge eksempelet: Jobb hardt, slutt med sutringen, og ta ansvar for ditt eget liv.

Da øker sannsynligheten for å lykkes vesentlig, og respekten og aksepten følger naturlig.
Det samme bør alle foreldre fortelle sine barn før de trøster dem for alle former for motgang.

Dhaliwal har tidligere gjort seg bemerket ved å hevde at feminismen ødelegger forholdet mellom menn og kvinner. Han sa blant annet at han hadde sluttet å oppføre seg galant mot kvinner, som ved å gi fra seg setet på et overfylt tog, etter at han flere ganger har fått kjeft av kvinner for å oppføre seg som en høflig mann.

Dessuten hadde han aldri opplevd at en kvinne hadde gjort ham en lignende tjeneste.

The Times

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!