Hvis noen synes det blir for mye negativt og dystert stoff, særlig om jihad og islam, så må vi bare svare: Det er ikke vi som har valgt dette stoffet som viktig. Det er virkeligheten og de andre medienes forakt for den. Vi blir tvunget til å gjøre møkkaarbeidet. Selv skulle vi ønske at vi aldri hadde hørt disse ord eller stiftet bekjentskap med dem.

Men alt tyder på at jihadistene vender tilbake til Europa og forbereder en ny runde. Det neste kalifatet blir i Europa, ikke Midtøsten. Det er ingen fantasi. Vestlige velferdssamfunn gjør ingen risikoanalyse, stanser ingen utbetalinger, fratar dem ikke statsborgerskapet bortsett fra i noen få tilfeller.

Den som lever i sannhet er sterkere enn den som lever i løgn. Det kan oppsummere hva Document står for.

Samtidig som en 44-åring står tiltalt for terrorfinansiering i Oslo, blir en fransk tobarnsmor skåret halsen over på på politistasjonen hvor hun arbeider. Hun stakk bare ut i lunsjpausen for å stille parkeringsskiven. Det var nok.

Franske generaler og offiserer advarer mot borgerkrig. Det er lysår unna norske medier.

Vi må bare si det: Vi er uunnværlig i disse skjebneår. Hjelp oss å gjøre jobben.


Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.