Document opplever stor lesertilstrømming, med hele 145.000 unike lesere i desember. Noe skjer ute blant folk.

Folk ønsker bedre nyheter og kommentarer. Hvis de ikke får det de trenger hos de etablerte, går de andre steder.

Document vil bestrebe seg på å levere «varene».

Vår rolle er å være journalister, ikke aktivister. Noen hadde nok forventet at Document skulle være pådrivere og støttespillere, f.eks for en norsk Pegida. Vi har fått forsiktige følere, men svaret kunne bare bli: Vi er journalister, ikke aktivister. Etablerte medier har en politisk agenda. Det er noe av grunnen til at leserne blir fed up. De liker ikke formyndermentalitet. De vil ikke bli fortalt hva de skal mene. De vil fremfor alt ikke bli «skånet» for opplysninger eller tanker. De vil kunne bestemme selv. Når de da er på vandring og finner frem til Document skal de ikke finne den omvendte aktivisme.

Vår rolle er å belyse. Vi kan nyansere bildet av Pegida, vi kan analysere kloskapen i å stemple denne bevegelsen slik den politiske og mediale eliten i Vest-Europa er enig om. Men det vil være dumskap å gå god for fenomen vi bare kjenner på avstand, eller mennesker vi ikke aner noe om. Det vil være å legge ens omdømme i hendene på fremmede.

Noen hevder at dette ikke er å «gjøre noe», men det er da heller ikke vår oppgave. Vår jobb er å belyse, opplyse. Det kan være viktig og riktig å understreke denne rollen nå som tilstrømmingen begynner å vokse til et nytt nivå.

Også Document må finne seg i at leserne surfer på gratis informasjon. Men vi har ingen annen økonomisk bunnplanke enn det leserne frivillig utstyrer oss med. Det kan snu den dagen mediene forstår at de ikke kan gi stoffet bort gratis. Inntil den tid er vi helt avhengig av lesernes støtte. Det er ikke stort vi forventer. I dag kjøpte red. Klassekampen og Dagbladet. Det ble kroner 50. Mer er det ikke vi forventer – en hel måned. Hvis flere av de 13.000 som daglig leser Document hadde satt opp et fast månedlig bidrag, ville våre økonomiske sorger vært slukket. (Det er fordi det er forskjellige lesere fra dag til dag at summen blir 145.000). Samtidig en dypfølt takk til alle som allerede støtter oss.

Vi går nå inn i en «farlig» tid, som krever ekstra mye av oss. Det er neppe tvil om at Paris-terroren er innledningen på et nytt kapittel, ikke bare i fransk historie.

Gi oss midler til å gjøre jobben.

 

Via et fast bidrag til konto 15030249981 eller paypal.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂