Transportminister i USA, Pete Buttigieg. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File.

USAs transportminister Pete Buttigieg vil fremstå som «klimavennlig» ved å sykle til jobb. Så ble det avslørt at han kjøres i en drivstoffslukende SUV, men bytter til sykkel noen kvartaler unna.

Pete Buttigieg ville så gjerne at mediene skulle registrere at han sykler til jobben i regjeringen. Det gjør seg godt for den klimavennlige profilen han ønsker å forbindes med.

Og faktisk kommer han syklende. Så langt er alt vel. Men så viser det seg at det hele er en eneste stor bløff av den temmelig pinlige sorten.

Samnytt har omtalt saken.

Media har tidigare hyllat Buttigieg för sitt cyklande till jobbet som transportminister. Nu verkar det vara slut med det, skriver Samnytt.

For plutselig kom sannheten for en dag:

I torsdags fångades Buttigieg på video då han anländer i närheten av Vita Huset med en stor SUV, varpå hans säkerhetsteam lyfter av en cykel på vilken transportministern sedan cyklar den korta återstående sträckan.

Buttigieg hadde sørget for å spille rollen helt ut:

För säkerhets skull bär Buttigieg hjälm, handskar och en liten reflex om ena benet. Bredvid åker en säkerhetsvakt på elcykel och bakom följer bilen med resten av säkerhetsteamet.

Det hele ble lagt ut på Twitter:

Ekstra kjedelig er det at denne saken kommer midt oppi Biden-regjeringens offensiv mot nettopp bilkjøring, begrunnet i klimahensyn:

Filmen kommer i kölvattnet av Demokraternas stöd för en ”körsträckeskatt” som riktar sig mot bilister. Tanken är att ju fler mil man lägger bakom sig, desto högre blir skatten, något som hittills reglerats med skatt på drivmedel. Syftet är att finansiera en ny infrastrukturplan som beräknas kosta 3 miljarder dollar.

Dette har naturlig nok fått stor oppmerksomhet, på en måte som trolig er lite hyggelig både for den «klimavennlige» Pete Buttigieg og hans partifeller i Biden-regjeringen.

Social media fylls nu av hån mot transportministern som beskylls för att hyckla och vara ”fake woke”, alltså bara medveten på låtsas. Buttigieg har inte velat göra något uttalande sedan filmen blev viral, skriver Washington Times.

Buttigieg var tidigare borgmästaren för South Bend, Indiana. Han ställde upp i det senaste presidentvalet men gav efter en tid upp sin kampanj till stöd för Biden. Den 15 december 2020 tillkännagavs att Biden utsett Buttigieg till transportminister.

Det er uavklart hvordan Buttigieg vil ankomme sin jobb i tiden fremover.

Les mer om klimahykleriet: 

Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.