Katerina Janouch er en viktig uavhengig forfatter og journalist i Sverige. Exact24 er en seerfinansiert tv-kanal som kjører intervjuer med viktige svensker. Det er utvilsomt noe å lære for en nordmann. Janouch beskriver et samfunn hvor myndighetene har mistet kontrollen. Politiet er feminisert og gearet mot det politiske. Det er eksakt samme utvikling som i USA der det militære som frem til nå har vært en upolitisk organisasjon, nå er innhentet av woke-kulturen. Det er viktig å forstå at det samme skjer parallelt i alle vestlige land. Janouch tror ikke det er noen masterplan for ødeleggelsen av Sverige, men sier selv at det går en rød tråd fra Olof Palme og Anne-Greta Lejon som på 70-tallet skrev under på at innvandrerne skulle få beholde sin egen kultur. Ettersom EU åpnet grensene ble Sverige den flinkeste eleven i klassen. Sverige er vår nabo. Hvis Sverige rakner, vil naboene få merke følgene. Danmark kan sprenge Øresundbroen, men vi kan ikke sprenge en 163 mil lang grense.

Janouch sier at den svenske staten har overtatt rollen som barnepike. Sverige er virkelig Big Government. Når det blir utrygt og svenskene vender seg mot staten for hjelp, oppdager de at staten også er en skurk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.