Svenske medier er på hugget når USAs president uttaler seg, men når egne regjeringsmedlemmer blir fersket med løgner og halvsannheter går man på gummisåler.

Mediene opptrer som regjeringens skjødehunder i saken om statsråden som fantaserte fritt om kriminalitet generelt og voldtekter spesielt på BBC News, Ylva Johansson.

Se for eksempel hvor hensynsfulle Aftonbladet var:

Breitbart er mer direkte: FAKE NEWS: Sweden’s Integration Minister Admits Lying to BBC About Rape Stats

Noen svenske opposisjonspolitikere er dog våkne. Karin Sedvall er politisk sakkyndig i innvandrings- og integrasjonsspørsmål i Moderaterna. Søndag tvitret hun:

«Fortfarande inte någon #faktagranskning av Ylva Johanssons intervju i BBC om Sverigebilden av tex DN, TT, SVD, SVT el SR. Varför?»

Sedvall er kritisk til at ingen av de etablerte mediene i Sverige gransker integreringsstatsråd Ylva Johanssons skandaløse intervju i BBC News. Statsråden påstod da at statistikken over seksuallovbrudd gikk ned.

Mer presist: «… going down, and going down and going down.» Sånn at det ikke skulle være tvil om den saken, liksom.

Og dessuten at innvandring ikke leder til økt kriminalitet. Hun medgav at den rekordstore innvandringen kan ha medført «some problems»,  men skyndte seg å legge til: «we cannot see a connection between crime and immigration».

“We have been an immigration country for twenty years… in the same time, the crime level has gone down. So we can’t really see that connection.”

Og der har vi stikkordene: We cannot see.

Innvandrere og flyktninger er «våldsamt överrepresenterade» når det gjelder grov kriminalitet, sa kriminologiprofessoren Leif GW Persson i Veckans brott 21. februar.

Sedvall sammenligner med hvordan de etablerte mediene pleier å slå ned på og «faktagranske» USAs president Trump og debattøren Katerina Janouch hjemme i Sverige når mediene mener at de har sagt noe som ikke er riktig.

Borde inte detta motivera faktagranskning? Jämför granskningen av Katerina Janouch & Trump.

Hun fortsetter i en annen tweet:

«Hon är minister. Hon kommer med ett antal tvärsäkra påståenden. Hon har gjort en (halv) pudel från ett av påståendena då fel uppdagades».

Karin Sedvall påpeker også det påfallende i at mediene legger mye mer energi på å «faktagranske» dem man mener driver med svartmaling av Sverige enn dem som presenterer et glansbilde av Sverige i utlandet.

Omverdenens syn på Sverige, deres sverigebild, er åpenbart mye viktigere for den svenske regjeringen enn svenske kvinners ve og vel. Og voldtektsofrenes rettigheter. Og alle andre som rammes av Sveriges eskalerende voldskriminalitet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂