Kong Salman ser neppe med blide øyne på at Washington legger om kursen og begunstiger Iran. Sunni-statene forbereder seg på krig, kanskje med Israel på sin side. Foto: Hassan Ammar/AP/NTB

Donald Trump fikk land verden over til å fryse iranske tilgodehavende. Joe Biden har opphevet båndleggingen slik at Iran har kunnet få frigitt 3 milliarder dollar bare i Irak, Oman og Sør-Korea. Det iransk-irakiske handelskammeret rapporterte fredag at Washington hadde gått med på at midlene ble frigitt, men  oppga ikke hvor mye det var snakk om.

Biden følger dermed i fotsporene til Obama som sendte et fly med 1,7 milliard dollar i cash til ayatollahene. Prestene brukte summene på sine militære eventyr; Våpen til Hizbollah, houthiene og ikke minst leiesoldater og «rådgivere» i Syria.

The United States has agreed to the release of $3 billion in Iranian funds that have been frozen in Iraq, Oman and South Korea due to Washington’s sanctions, Iranian trade official Hamid Hosseini told the semi-official Fars news agency on Sunday.

Hosseini, board member of the Iran-Iraq Joint Chamber of Commerce, had tweeted on Friday that Washington approved the release of frozen Iranian assets at the Trade Bank of Iraq, without mentioning the value of the assets.

Hosseini on Sunday confirmed that the US agreed to the release of $3 billion in Iranian frozen assets in the three countries.

US sanctions imposed by former President Donald Trump have prevented Iran from accessing tens of billions of its assets in foreign banks.

Iranian frozen assets in Iraq amount to more than $6 billion, according to Iranian officials.

 

Biden Approves Release of $3 Billion of Iran’s Funds in Iraq, Oman, South Korea

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.