Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) ble sendt i skammekroken for å ha kritisert Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) for dårlig smittehåndtering. Tirsdag fikk Raymond sin vilje igjennom, seks innvandrertette bydeler i Oslo får ekstra vaksiner. Document skrev at slik ville det bli, helt tilbake i oktober. For det ble vi sendt i skammekroken og beskyldt for «fake news» av «faktasjekkerne» i norsk presse.

For å være helt presis, så skrev ikke vår tidligere kollega Julie Dahle at de innvandrertette bydelene ville stille først i vaksinekøen i tittelen på saken. Hun var mer konkret enn som så, da hun skrev «Somaliere kommer foran i vaksinekøen«. I selve saken skrev hun derimot det som tirsdag viste seg å stemme på en prikk:

Dermed kan vi med sikkerhet vite at de muslimske miljøene kommer foran den jevne nordmann i vaksinekøen. Det er logisk og også hensiktsmessig, da det er i disse miljøene smitten spres mest, men det må være lov å stille spørsmål ved hvorvidt det er etisk riktig å «belønne» mennesker som bevisst unnlater å følge myndighetenes råd om smittevern.

Torgeir Dahl har fått stor støtte for sitt syn, og flere ordførere, både i hans fylke og utenfor har advart mot endringer i vaksinestrategien:

Samtidig har 26 ordførere fra Møre og Romsdal innstendig bedt helsemyndighetene om ikke å gå inn for en geografisk skjevfordeling.

– Vaksinestrategien må ikke endres, skriver ordførerne i et brev som ble sendt til blant annet Folkehelseinstituttet (FHI) i februar.

I brevet skriver ordførerne at de med stor uro har vært vitne til «det sterke presset sentrale, befolkningstette områder i Norge retter mot Storting, regjering og helsemyndigheter». (KSU.no)

Men, advarslene falt for døve ører, og derfor starter Geir Furuseth og Hans Rustad kveldens sending med denne tematikken. Hva er det som får norske stortingspolitikere til å tro at de sitter på fasiten? Ikke bare når det gjelder smittevern og vaksiner, neida. Både når det gjelder klima og bistandspolitikk, og ikke minst innvandring og «integrering» er det disse politikerne som vet best. Regjering og Storting spiller ball med de toneangivende mediene, og nåde den som opponerer. Den havner i skammekroken.

Vel tåler nok både Molde-ordfører Dahl og Document det, for ennå har ikke forholdene i Norge blitt så ille som i USA. Der snakker Demokratenes 80-årige Nancy Pelosi på inn- og utpust – bak maske – om «innenlandsk terror og terrorister», samtidig som hennes kjære Biden-administrasjon åpner grensene og demonterer det amerikanske grensepolitiets spesialenhet, ICE.

Kritisk raseteori er det nye altoverskyggende mantraet for «de nye» makthaverne i USA. Det blir nesten feil å kalle dem for venstresiden, når de befinner seg i et absurd ideologisk fellesskap med oligarkene i Big Tech, Big Pharma og på Wall Street. Ja, det har gått så langt at kinesere som flyktet fra Maos kulturrevolusjon i Kina (organisert i Chinese American Association), nå advarer USA og Vesten om at kritisk raseteori åpner dørene for Kina lederskap!

Skammekroken har forsvunnet har forsvunnet fra norske skoler, men i politikken eksisterer den i fullt monn. Vi oppfordrer våre lesere til å si sin mening i alle våre kommentarfelter. Hvem fortjener plassen i skammekroken?

Følg oss og se oss på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Kveldens sending ser dere her:

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.