Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen og hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo fremover. Men hva er det han ser så sint ut for, og har han fingrene i ørene..? Foto: Heiko Junge / NTB

Moldes ordfører Torgeir Dahl (H) måtte stå skolerett i NRKs Politisk kvarter mandag morgen. Hvordan kunne denne provinsielle småbyordføreren driste seg til å kritisere selveste Raymond Johansen (Ap)  for dårlig kriseledelse i hovedstaden. Hvem har rett?

Høyre-ordføreren svarte godt for seg, men han var muligens for dannet til å nevne søndagskveldens nyheter i Oslo. Dumt, for kl 20:19 søndag kveld sendte NTB ut denne meldingen:

Mens Raymond talte, spilte 82 personer kort og så på fotball – til politiet tømte lokalene

Mens byrådsleder Raymond Johansen meldte om omfattende nedstenging av hovedstaden søndag kveld, var 82 personer samlet for å spille kort og se på fotballkamp.

Det skjedde på to tilstøtende klubber i samme bygning i Olafiagangen på Grønland i Oslo, og arrangørene blir nå anmeldt. Det foregikk ikke servering i lokalene, som politiet tømte for personer.

Like før hadde Oslo-politiet også rykket ut til et forsamlingslokale i Motzfeldts gate på Tøyen, der 15 personer var samlet.

– Der vurderer vi om vi skal anmelde arrangøren, eller om dette er å regne som en privat sammenkomst, der alle tilstedeværende blir anmeldt, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

Rett før klokken 19 meldte Oslo-politiet på Twitter om de første 15 personene de kom over, og halvtime etter kunne politiet opplyse om de neste lokalene som måtte tømmes:

– I Olafiagangen har vi kommet over to arrangementer med til sammen 82 personer. Ansvarlige for de to lokaler blir anmeldt. Lokalene blir tømt for personer, skrev politiet på Twitter. (NTB)

Også NTB kan være litt for dannet, eller skal vi si tilslørende avogtil, så de ville ikke spesifisere nærmere hvem som frekventerte disse klubbene på Grønland. Nå er det vel neppe mange lesere som ser for seg at det var en blendahvit syklubb for menn fra Grünerløkka, så da må vi til nykommeren i Oslos avisverden, Avisa Oslo, for å finne ut hvem synderne var. De hadde sin egen reporter ute på jobb:

Politiet slo til mot tre klubber med ulovlige folkeansamlinger på Grønland

Klubbene i Olafiagangen er to medlemsklubber for personer med henholdsvis kurdisk og somalisk bakgrunn. Der møtes medlemmene for å drikke kaffe og te, spille kort og se på fotball, opplyser medlemmer i klubbene til Avisa Oslos reporter på stedet.

Hvem er så den skyldige her?

Kurderne, somalierne, ordfører i Molde Torgeir Dahl eller Byrådsleder Raymond Johansen?

Kanskje vi må til siste strofe fra Alf Prøysens flotte vise fra 1948, Den skyldige, for å finne svaret:

men største skylda, det har nå snekker’n,
som laga stæga tå røtne bord!

Riktig svar kan sendes Politisk kvarter, med kopi til Rådhuset i Oslo.

Les også:

Oslo – smittens sentral 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Gå ikke glipp av Dagsorden! Vi er på YouTube og Rumble kl. 21 seks dager i uken. Lørdager sender vi Rebecca og Kent kl 22. Programmene kan også sees på våre Facebook-sider  og de kan høres og lastes ned som podkast på PodBean. Abonnér og få varsel om ekstrasendinger. Søndag kveld hadde vi premiere på vårt nye søndagsprogram: Vårt naive Norge: Eritreas millionær i Norge

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂