Nytt

Wikipedia-grunnlegger Larry Sanger. Foto: YouTube.  

Nett-oppslagsverket Wikipedia har vært kritisert for massiv venstrevridning, og det er knapt mulig å bruke lenger. Nå vil en av grunnleggerne lage en mer objektiv og etterrettelig konkurrent.

Det er Fria Tider som beretter at Wikipedias medgrunnlegger Larry Sanger mener at nettstedet nå knapt er mulig å benytte til noe som helst. Dette på grunn av at det er blitt mer og mer venstrevridd i måten å presentere fakta på. Han mener det er rett og slett ikke lenger er mulig å ha tillit til informasjon hentet fra Wikipedia.

Nu arbetar han på ett nytt projekt som ska utmana Wikipedia med fokus på yttrandefrihet, rapporterar Big League Politics.

Fria Tider fortsetter:

Larry Sanger, som grundade Wikipedia år 2001 tillsammans med Jimmy Wales, skrev förra året ett uppmärksammat blogginlägg.

I inlägget konstaterade han att kallade NPOV-policy, som går ut på att alla artiklar ska vara skrivna ur en neutral synvinkel, är «död». Detta eftersom det numera finns en mycket kraftig vänstervridning i artiklarna.

Også i versjonene på andre språk er denne massive venstrevridningen blitt et problem, noe som i høy grad gjelder både norsk og svensk versjon. Wikipedia er mer eller mindre «kuppet» av en gruppe aktivister som niditig passer på å redigere og tilpasse all informasjon til et venstrevridd verdensbilde.

Ofte går det bare minutter fra andre legger inn korreksjoner av deres tendensiøse vinklinger, til de er inne og «retter opp» igjen.

Fria Tider omtaler den svenske versjonen, og hvor dårlig den nå fungerer:

Även på svenska Wikipedia finns det en tätt sammansluten och dominerande grupp vänsteraktivister som är noga med att se till att artiklar om deras motståndare på högerkanten har en starkt negativ vinkel.

Derfor er det mange som med forventning imøteser en ny konkurrent til et temmelig skakkjørt og stadig mer irrelevant Wikipedia:

Larry Sangers nya projekt kallas Encyclosphere och ska säkerställa yttranfrihet och att innehållet inte styrs av «en arrogant och kontrollerande oligarki». På Encyclosphere, som ska bestå av både redan existerande och nytt encyklopediinnehåll, ska innehållet istället utvärderas av läsarna själva, enligt Sanger.

Denne bør leses: 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 


Kjøp Ruud Koopmans bok her!