Wikipedia-grunnlegger Larry Sanger har fått nok av systematisk venstrevridning av stoffet på nettsidene. 

Wikipedia er nå blitt så venstrevridd at det er umulig å stole på, ifølge grunnleggeren Larry Sanger. Han mener dagens utgave har «forrådt» idene dette oppslagsverket opprinnelig bygget på.

Det er Daily Mail som forteller om dette utspillet fra Larry Sanger , som sammen med Jimmy Wales etablerte Wikipedia i 2001.

– Ingen kan stole på Wikipedia, sier Sanger.

Han beretter at nettstedet er overtatt av venstrevridde «frivillige». Disse fjerner nå systematisk alt annet enn politisk korrekte meninger og opplysninger, da slikt er noe de kaller «fake news».

– Nobody should trust Wikipedia,’ its co-founder warns: Larry Sanger says site has been taken over by left-wing ‘volunteers’ who write off sources that don’t fit their agenda as fake news

Ifølge Sanger sørger venstreorienterte «frivillige» medarbeidere for å utestenge vanlige brukere fra å redigere sidene, slik man kunne før. Staben som redigerer stoff med politisk preg, består i hovedsak venstreorienterte aktivister.

Han trekker frem sidenes innhold om Joe Biden og hans familie som eksempel på venstrevridd «redigering» med en åpenbar agenda.  Biden fremstilles mest mulig positivt, og kritikk og skandalepåstander rettet mot presidentfamilien bagatelliseres eller «tilbakevises».

Larry Sanger sier videre at dagens utgave av Wikipedia rett og slett har «forrådt» de grunnleggende ideene hele dette oppslagsverket i sin tid ble fundert på, og at det i stedet har endt opp som nok en politisert medieaktør i venstresidens tjeneste.

Til Unherd sier Sanger det enda tydeligere:

-Venstreaktivister har endret det engelskspråklige Wikipedia til de grader at mange artikler nå må ses som ren propaganda, erklærer han.

Fria Tider har omtalt den svenske utgaven, som etter deres mening ikke er stort bedre:

Även på svenska Wikipedia är det en grupp vänsteraktivister som vinklar innehållet i artiklar som rör politiska frågor till sina motståndares nackdel. Eftersom högerorienterade personer inte orkar skapa konton på sajten och motsätta sig detta kan vänsteraktivisterna fortsätta med beteendet.

Som en svenske utgaven bærer det norskspråklige Wikipedia etter manges syn preg av venstrevridd «tilpasning» av innholdet. Også her vitner Biden-stoffet om kampanjeredigering i favør av Demokratene.

Denne politiseringen av Wikipedia har pågått en tid. Allerede i februar i år omtalte Document Larry Sangers voksende misnøye med prosjektet han var med på å etablere, og han syslet da med tanker om å starte et konkurrende oppslagsverk.

Nå har han altså fått fullstendig nok av den systematiske venstrevridningen og desinformasjonen dagens Wikipedia står for.

Les også en annen, tidligere Document-sak om utviklingen i Wikipedia: Wikipedia fyller 20 år – like politisert som Big Tech

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Husk å støtte Document også i sommer: