Danmarks tidligere utlending-, integrerings- og boligminister Inger Støjberg, sto i sin tid tid på god fot med sin daværende norske kollega, Sylvi Listhaug (FrP). Folketinget vedtok tirsdag vedtok å stille Støjberg for riksrett, mens i USA sammenligner en tidligere CIA-topp Trumps supportere med Al-Qaida. Velkommen til patologiens verden!

I kveldens Dagsorden tar Hans Rustad og Geir Furuseth utgangspunkt i Støjbergs foreløpige farvel med dansk politikk. Hun ble felt på en teknikalitet danske dysdsposører ikke finner seg i:

26-årige Alnour Alwan kom til Danmark med sin gravide barnebrud i 2015, og da børneægteskaber blev kritiseret af NGO’ere og stred imod FN’s børnekonvention, valgte integrationsminister Inger Støjberg at adskille mindreårige asylpar. Det nævnte par lagde sag an, og har netop fået tilkendt 20.000 kroner i godtgørelse, som de vil bruge på ‘kørekort og en lille bil’. Parret har fået asyl, og bor nu i ‘et lejet rødstenshus’. De er begge arbejdsløse, men Ritzau betragter det som en succeshistorie. Document.dk

Selv om Støjberg torsdag meldte seg ut av det danske Venstre, er det vel verdt å lese hva Hans Rustad om denne saken for mindre enn et år siden:

Hvem har mest behov for å lære av Danmark? Listhaug eller mediene?

Støjberg var en av Danmarks mest populære politikere, nettopp fordi hun turte å ta opp kampen med klanskulturens baksider. I Sverige har Sverigedemokratene prøvd det samme, mens i Norge har Listhaug og de mange andre justisministrene fra Fremskrittspartiet ropt for all verden, mens de var med på ferden. Også Norge er nå i klanenes vold:

I klanenes vold

Selvsagt speiles denne forvitringen av samfunnet også i USA, der den tidligere Speaker i Kongressen, Newt Gingrich (R), ikke sparte på karakteristikkene da han onsdag kveld ble intervjuet av Fox News’ Laura Ingraham. (Se innslaget på Rumble)

Utgangspunktet for Gingrich var uttalelsene til Robert L. Grenier, (fra 2004 til 2006 var han CIAs toppmann innen kontra-etterretning) som tidligere denne uken sammenlignet Trump-supportere med Al-Qaida:

Robert L. Grenier is a career Central Intelligence Agency officer who served as the agency’s top counter-terrorism official from 2004 to 2006. That should scare people. He said this week that as long as Donald Trump is a leader, he will inspire our society’s most violent elements. The structure must be removed, he said.

Grenier compared Trump supporters to al Qaida and wants to use the techniques we used in Afghanistan against the Trump supporters in this country.

Gingrich told Fox News host Laura Ingraham, “this is sick.” Newt Gingrich sees these people as insane, adding, “this is not a debate, it’s not an ideological debate.”

Gingrich asked what kind of people want to put a fence around the Capital but not the border?

During the segment with Laura Ingraham, he described the “level of hate” that he finds “pathological.” (Independent Sentinel)

Dette er bare noen av punktene i kveldens Dagsorden. Unn deg noen deg nye perspektiv på tilværelsen i en stadig mer ugjenkjennelig verden. Sendingen premierer på YouTube og Rumble kl 21:00. Programmet går i reprise på våre Facebook-sider en time senere og som podkast på PodBean.

 

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂