Fredag mottok president Trump Marokkos høyeste utmerkelse, the Order of Muhammad, for meglingen mellom Israel, Emiratene, Bahrain, Sudan og Marokko. Målet med avtalene var å normalisere diplomatiske forbindelser og å åpne for finans og handel.

I en privat seremoni i det ovale rom overrakk prinsesse Lalla Joumala Alaoui, som er Marokkos ambassadør i USA, den marokkanske fortjenstmedaljen som kun gis til nasjonale ledere. Det var en gave fra Marokkos konge Mohammed VI.

Seniorrådgiverne i Det hvite hus, Jared Kushner  og midtøstenutsending Avi Berkowitz mottok i tillegg andre utmerkelser for sitt arbeid i Israel-Marokko-avtalen som ble sluttforhandlet i desember.

Reuters

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂