Normalisering med Israel er ikke aktuelt før palestinerne har fått sin egen stat, slår Saudi-Arabias utenriksminister fast.

Israel inngikk i 2020 avtaler om å etablere normale diplomatiske forbindelser med De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko, og statsminister Benjamin Netanyahu har ikke lagt skjul på at han håper på en tilsvarende avtale med Saudi-Arabia.

Normalisering blir ikke aktuelt uten en framforhandlet tostatsløsning der palestinerne får sin egen stat i områdene Israel okkuperte i 1967, ifølge Saudi-Arabias utenriksminister Faisal bin Farhan al-Saud.

– Ekte normalisering og ekte stabilitet vil bare skje ved at palestinerne får sin egen stat, sier han til nyhetsbyrået Bloomberg.

Netanyahu hadde torsdag besøk av president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og de to diskuterte da utsiktene til normalisering med Saudi-Arabia.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.