NTB

Israel har offisielt åpnet ambassade i Bahrain, tre år etter at de to land normaliserte forholdet.

Israels utenriksminister Eli Cohen deltok mandag under den offisielle åpningen i Bahrains hovedstad Manama. Med seg hadde han også en delegasjon israelske næringslivsledere.

– Bahrains utenriksminister og jeg er enige om å samarbeide om å øke antallet direkte flyruter, turismen, handelsvolumet og investeringene, sa Cohen.

Normaliseringen mellom Bahrain og Israel var et resultat av de såkalte Abraham-avtalene. De forente arabiske emirater, Sudan og Marokko inngikk tilsvarende avtaler med Israel.

Abraham-avtalene var et initiativ fra USAs daværende president Donald Trump. Han ga ulike løfter og innrømmelser til de fire landene, mot at de normaliserte forholdet til Israel.

Bahrain, der den sunnimuslimske kongefamilien styrer med hard hånd over landets sjiamuslimske flertall, er en av USAs fremste allierte i regionen og huser hovedkvarteret til den amerikanske marinens femte flåte.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.