USAs finansminister Steven Mnuchin steg søndag om bord den første kommersielle flygingen mellom Israel og Bahrain. Foto: Ronen Zvulun / AP / NTB Scanpix

Det første kommersielle flyet fra Israel til Bahrain lettet søndag, samme dag som landene offisielt normaliserer sitt diplomatiske forhold.

Om bord på den første flygingen fra Tel Aviv i Israel til Manama i Bahrain var delegasjoner fra Israel og USA.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd over å være her, sa USAs finansminister Steven Mnuchin, som var blant flypassasjerene, da han møtte journalister søndag morgen på flyplassen i Tel Aviv.

– Jeg er begeistret og stolt over å lede delegasjonen som i dag tar av til Bahrain, sa lederen for Israels nasjonale sikkerhetsråd, Mei Ben Shabat.

Delegasjonen skal formalisere avtalen om å normalisere forholdet mellom Israel og Bahrain, som ble signert i Det hvite hus 15. september.

Normaliseringen markeres på en seremoni i Manama.

Bahrain og De forente arabiske emiratene er nummer tre og fire i rekken av arabiske land som har blitt enige om å normalisere forholdet sitt til Israel.

Normaliseringen har vekket harme fra palestinere, som har bedt de arabiske landene om å stå samlet mot Israel.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.