Senterpartiet snuser på posisjonen som landets største parti, mye takket være sin motstand mot sentralisering. Men i Hustadvika har de møtt seg selv i døra. Dagsorden Norge intervjuer en av lederne bak eldreopprøret i kommunen der Senterpartiet har ordføreren, med SV og KrF som støttepartier.

Hustadvika kommune er et resultat av kommunesammenslåingene som Senterpartiet var så imot. 1. januar 2020 ble kommunene Eide og Fræna slått sammen. Senterpartiet ble den store valgvinneren, I fjorårets valgkamp gikk partiet frem med 14,8 %, og med 43,8 % av stemmene ble de suverent størst i kommunen.

Valgresultatet i den nye Hustadvika kommune i 2019. Skjermdump: NRK

I posisjon sammen med SV og KrF har vinden snudd i Hustadvika, som jo er vel kjent som et værhardt sted. Tirsdag sendte Mary Synnøve Langnes oss en pressemelding det luktet svidd av. Hun står i bresjen for et opprør mot brutte valgløfter, sentralisering og rare disposisjoner. Blant annet undrer de seg over at et veldrevet eldresenter skal fraflyttes og bygges om for «å spare penger» De lurer også på hvorfor dekningsgraden i eldreomsorgen bør/må ligge på landsgjennomsnittet når ikke forbruket i administrasjonen må gjøre det. Det ligger langt over landsgjennomsnittet i dag.

«Så, til dere som tross løfter i valgkampen stemmer for nedbygging og sentralisering, folket er skuffet og såret. Dette sitter dypt hos mange. Dere har ennå muligheten til å innfri løftene. Vi i distriktene sitter ennå med ett håp.»

Folk kjemper mot sentralisering, også i distriktene, Skjermdump: NRK

Følg med på Dagsorden, på Facebook, på YouTubeRumble og PodBean! Søk opp Document.no og abonnér eller lik, slik at du ikke går glipp av nyheter sett og satt i sammenheng!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.