Ingen kan beskylde Document for å være likegyldige. For oss er likegyldighet og ansvarsfraskrivelse to sider av samme sak. Der store, norske medier glatter over og utelater alt som kan reise den minste tvil om Bidens seier, bringer vi daglig nye detaljer fra et bilde så stort og skremmende at det å ikke rapportere om det ville være å holde folk for narr.

I dag gikk vi i studio mer eller mindre samtidig som nyheten om at Biden ønsker å gi amnesti til mellom 11-22 millioner illegale utlendinger bosatt i USA, ble fanget opp av vår redaksjon. Vår kilde var da Breitbart, et stort og konservativt amerikansk nettsted. Uttalelsene falt i et lengre intervju Biden ga til NBC, tirsdag kveld, om hvilke felt han vil vektlegge i sine første (eventuelle) 100 dager som president.

Selvsagt blir klippet vist og diskutert i Dagsorden med Hans Rustad og Geir Furuseth, men et overraskende poeng de to ikke fikk med seg på innspillingstidspunktet, er at denne i seg selv oppsiktsvekkende nyheten nesten ikke er rapportert av «de store og toneangivende mediene». I Dagsorden nevnes én mulig årsak til dette, nemlig at dette ikke er en vinnersak for den jevne amerikaner, ei heller for demokratiske velgere. Nok en gang var det Breitbart som brakte akkurat den nyheten, en nyhet du skal lete godt for å finne nevnt i andre norske medier. Hvorfor så ikke skjer overlater vi til leserne å filosofere over.

Ellers i sendingen kommer flere nye detaljer som viser hvordan de store teknologi-selskapene fortsetter å bygge «Storebror-ser-deg-samfunnet», hånd i hånd med Obamas tidligere visepresident Joe Biden og hans milliardær-venner.  En av disse er George Soros, mangemilliardæren som er kjent som mannen som tvang Bank of England i kne, da han i 1992 brukte 10 milliarder engelske pund sterling på å kjøre den engelske valutaen i senk. Selv tjente han en milliard pund på det veddemålet. Pengene bruker han på diverse «veldedige formål», som for eksempel å støtte det demokratiske partiet i USA. At han i tillegg sponser en radikal kanadisk NGO som «tilfeldigvis» holder til i samme kontorbygning i Toronto som hovedkontoret til produsenten av stemmemaskiner, Dominion Data, er selvsagt også tilfeldig, skal vi tro hovedstrøms-mediene.

Du må også lese, se eller høre Document for å få vite at den selvsamme Soros også er så opprørt over politikken Ungarn (hans opprinnelige hjemland) og Polen fører i forhold til fordelingen av migranter innen EU, at han skriver brev til EU-kommisjonen hvor han ber EU ta vetoretten fra dem. At han angriper disse to landene er selvsagt ikke så tilfeldig, men likefullt en ganske godt skjult sannhet vi ikke kan stille oss likegyldige til:

De to landene er av den oppfatning at EU bruker påstander om brudd på rettsstaten i deres land som et pressmiddel mot stater som hverken ønsker migranter eller faller i smak ideologisk i Brussel og Berlin. (Ursula von der Leyen: – Polen og Ungarn bør gå til EU-domstolen)

Før du kaster deg over dagens sending, vil vi bare be deg lese teksten til den tyske presten Martin Niemöllers berømte dikt, Likegyldighet:
Først tok de kommunistene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke kommunist.
Så tok de sosialdemokratene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke sosialdemokrat.
Deretter tok de fagforeningsfolkene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke fagforeningsmann.
Til slutt tok de meg. Men da var det ingen igjen til å bry seg.

(Av Martin Niemöller, gjengitt på Wikipedia)

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂