Ved å dra til Ungarn og rapportere hva Ungarn har som ikke USA eller Vest-Europa har – familier, trygge gater og sikre grenser –, har Tucker Carlson tatt et nytt steg. Nå utfordrer han vestlig elite, akkurat slik Trump gjorde.

Ungarn er ikke stort, har 10 millioner mennesker, er uten adgang til havet, har et vanskelig språk (men en rik kultur og historie). Til gjengjeld har Ungarn noe som er sjelden vare i dagens Vesten: Det står opp for seg selv, og Viktor Orban gjør det med den største selvfølgelighet: Hvordan er det mulig ikke å være seg selv? Oppfølgeren kommer logisk: Da forsvarer man også seg selv og sitt: Man sørger for sikre grenser. Da blir det trygge gater.

Bare det å påpeke denne sammenhengen, er politisk eksplosivt i dagens Vesten: Med sikre grenser blir det trygge gater. Dét er det ikke lov å si i dagens USA. Biden har gjort det som Merkel gjorde i 2015, bare på et helt annet nivå. Og vel å merke med erfaringen fra 2015 i ryggen. Midt under en pandemi.

Det er dét som skremmer mange amerikanere: Hva er det som foregår?

Ved å dra til Ungarn og vise at en annen politikk er mulig, har Tucker gjort et politisk trekk som få andre: Han er bare journalist, men når journalister slutter å være journalister, blir det å innta en politisk rolle. Tuckers hemmelighet er ikke vanskelig å avsløre: Han er intelligent og tør å tenke selv. Han har mot til å si hva han ser. Mer skal det ikke til. Men dagens journalister mangler evnen. Hør NRKs USA-korrespondent Lars Os bable i vei om Andrew Cuomo. Han forteller at Cuomo er blitt beundret for sin dyktige opptreden på pressekonferansene, så dyktig at han fikk en Emmy-pris. Han får ikke med seg at denne prisen kom på et tidspunkt da Cuomo allerede hadde mistet grepet og var på vei ned. Det var en redningsaksjon fra en underholdningsindustri som har fått Harvey Weinstein og Disney-pedofile hengt rundt halsen. Også de er på vei ned. Det samme er Biden. Når han i en debatt kalte Orban «en totalitær bølle», har ikke lenger ordene noen vekt. De slår tilbake på Biden. Det er Biden det er noe galt med.

Det er dette Tucker viser når han intervjuer Orban, som fremstår som en helt normal person. Slik politikere så ut før.
Det er da Tucker begynner å bli farlig. Han avslører at det er Biden, Kamala Harris, Nancy Pelosi, Bill de Blasio, Andrew Cuomo og broren Chris i CNN det er noe galt med.

Vi kunne tilføyd Abid Raja og Guri Melby, som insisterer på å føre arven etter Trine Skei Grande videre, eller Raymond Johansen og de unge AUF-erne som står for det samme. Det er ikke tilfeldig at de styrer Oslo sammen med MDG. Eller Kjell Ingolf Ropstad og Hareide, som har mistet sitt eget grunnfjell fordi de tror at wokebølgen er frelsen. De har glemt sin egen frelser.

Det er noe religiøst over Bidens USA, og mediene fungerer som innpiskere og spindoktorer i hele Vesten. Det er denne ideologiske blokken Tucker utfordrer, og det er godt gjort å klare det innenfor et News Corporation eid av Rupert Murdoch, som personlig senket Trump gjennom valgdekningen. Det viser hva en mann med mot kan utrette.

Nå holder et mindretall av Republikanerne i Kongressen, med Mitch McConnell i spissen, på med å senke dollaren og amerikansk økonomi gjennom å stemme for en ny infrastrukturpakke på først 1 billion og deretter 3,5 billioner dollar, samtidig som USA har nådd gjeldstaket. Bare ti prosent går til infrastruktur, resten er woke og grønt skifte.

Tucker sier at han personlig vil henge dem ut med navn og bilde hvis de stemmer ja. Biden har falt ti prosent i meningsmålingene på en måned. Han er på vei ned. Hvorfor gi ham en redningsbøye?

Det er bare Norge som har hatt råd til å bli verdens Tesla-nasjon. I USA er det bare 2 prosent el-biler. Likevel skal man bli som Norge innen 2030. Det er på linje med Stalins femårsplaner, som satte umulige mål for stålproduksjon for å kunne overskride alle normale grenser. Det grønne skiftet i Vesten har noe av den samme metodikken: Man setter seg umulige mål for å kunne ødelegge industrisamfunnet som har sørget for velstand. Nå blir byene gentrifisert, bilene forsvinner, og vi kan jobbe hjemmefra, trene og se Netflix. Det nye moratoriet på husleier omfatter ikke Netflix. De skal kunne betale 50-millionerdollar-lønn til Obamas.

Tucker nevner noe annet følsomt: Opposisjonen mot Orban består av tidligere kommunister og antisemitter. Våre medier har bygget opp et bilde av Orban som en som har antisemitter rundt seg: Han tør å kritisere George Soros! Da må han være antisemitt.
Men vi vet fra USA at Soros er en operatør som til tross for sin jødiske bakgrunn, hvor han for øvrig spilte en tvilsom rolle under krigen, trives utmerket sammen med krefter som fyrer opp under antisemittisme.

Det er fakta som dette som er det uhyggelige ved vår tid: jøder som trives med et nytt teknokrati som lar antisemittisme stå uimotsagt.

Tucker har gitt Ungarn en PR det ellers aldri ville fått. Merkel har en dårlig klang i USA. Hun har Nixon-ansikt: Det henger, og det mangler liv og spontanitet.

Hvor er spontaniteten hos våre egne politikere?

Finnes det tegn til liv?

 

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂