Det var før og etter Snowden, og det blir før og etter Twitter Files. De to henger sammen. Snowden avslørte e-tjenestenes ubegrensede makt til å kontrollere og overvåke. Twitter Files avslører at de samme tjenestene har underlagt seg Big Tech. Det finnes ingen demarkasjonslinje. Den dype staten er Big Tech og omvendt.

In a massive series of tweets, Taibbi insisted that the FBI was simply the «doorman to a vast program of social media surveillance and censorship, encompassing agencies across the federal government – from the State Department to the Pentagon to the CIA.»

Det spesielle for Skandinavias del er at det som en gang ble kalt hovedstrømsmedier, ikke omtaler Twitter Files. Det gjør at man ikke lenger kan bruke uttrykket hovedstrøms-, de er blitt regime-medier. De forsvarer et antidemokratisk system der ytringsfrihet er kakepynt.

Representanter for de norske presseorganisasjonene skrev et åpent brev til den amerikanske ambassaden umiddelbart etter 6. januar og utba seg noen svar. De mente at folkemengden hadde angrepet mediene, og at dette var en konsekvens av at Trump kalte dem public enemies.

Det kom aldri noen dokumentasjon på at journalister ble angrepet, hverken 6. januar eller på andre av Trumps massemøter. Dette er viktig. Derimot har mediene ført en vedvarende kampanje mot Trump hvor ingen løgn er for vulgær eller lavpannet.

Norske medier deltar i denne lynsjestemningen og gleder seg over den. Nå gleder de seg til å se Trumps skattelister. Det faller dem ikke inn at den nåværende presidenten i Det hvite hus har så mange lik i lasten at skuta synker. Han har ikke bare solgt seg til Kina, Kazakhstan og Ukraina. Han har også unndratt skatt gjennom en såkalt S Corporation som gjør at verdiene blir liggende i selskapet og at han bare skatter av en liten del. Mark Levin forteller om dette. Den politiske essensen er den samme i dette som i alt annet Demokratene steller med: én lov for deg og en annen for meg/oss. 87.000 nye skatteinnkrevere med rett til å bære våpen. Vinterstorm i USA hvor folk fryser i hjel i bilene sine på vei hjem fra jobb. Juleferie på Jomfruøyene for presidenten. Regimemediene kommenterer det ikke. Da Ted Cruz dro til Cancun i Mexico under en storm, ble det baluba, og han dro sporenstreks hjem. Du må dele kårene til velgerne du representerer.

Men den forbindelsen er brutt med det nye systemet som har vokst frem i USA. They couldn’t care less. De bryr seg ikke.

Vi ser samme tendens her: Hvis Støre og Vedum hadde vært sosialdemokrater, ville de gjort noe med strømprisene for lenge siden. I stedet lager de et budsjett som rammer de svakeste, eksempelvis folk som må leve på sosialstønad, 7713 kroner måneden. De sier de må dra inn kjøpekraft.

De bryr seg ikke. Sosialdemokrati har gått fra å være en samfunnskontrakt til å bli et blendverk, en konstruksjon, en fasade de benytter seg av for å få moralsk legitimitet. Hvis du utfordrer dem, er det deg det er noe galt med, og de har verktøyene og ressursene til å la deg få føle det.

Det er derfor Twitter Files er så viktig.

Trump hadde rett: De er folkets fiender.

Det er ikke noe accountability i dette systemet: De som styrer, trenger ikke stå til ansvar. Ingen er sparket i Biden-regimet. Ingen har måttet gå i Bane Nor. Antall statssekretærer bare vokser. De gjør som de vil.

Det er svingdørsprinsipp mellom konsulentselskap og regjeringen. Når Støre får trøbbel, henter han inn et smart hode fra McKinsey. McKinsey er et dirty ord for dem som liker åpenhet og respekt for maktfordelingsprinsipp. McKinsey har hjulpet Kina til å bli det de er: en trussel mot Vesten. Vi tenker gode vs. onde/dårlige. McKinsey tenker på en annen måte. Det er spillet som er saken. Det henter legitimitet fra seg selv. Derfor er det bare spillerne som har rett til å mene noe. De andre forstår ingenting, for de vet ingenting.

Da er vi inne på Big Tech og Deep State: De vet alt.

Derfor er Twitter Files så viktig. De ville vite alt, og de ville kontrollere oss. FBI dedikerte 80 agenter til ikke å gjøre noe annet enn å følge med på Twitter-meldinger. Staben i Twitter krydde av tidligere e-sjefer.

James Baker var FBIs øverste juridiske sjef. Han måtte gå pga. innblanding i Russiagate. Etter fem måneders avbrekk i Brookings Instute fikk han en ny, viktig jobb: som øverste juridisk ansvarlige i Twitter. Jeg husker vi registrerte det som spesielt. Men vi forsto ikke hva det betød: Integrasjonen mellom føderale organ og privat næringsliv var kommet så langt at de kunne stå åpent frem som sjefer.

Forsvarerne av sensur bruker et formal-argument: Big Tech er private selskap, og staten har ikke noe med å blande seg inn i hvordan de praktiserer sine Community rules, som det heter. Robert Malone forteller i intervju med Document at dette begrepet første gang dukket opp i mars 2020: Med et så ullent begrep kan hvem som helst bli utestengt.

Men Twitter Files viser at Det hvite hus, politi, justismyndighetene og e-tjenestene ga direkte ordre til Twitter om hva som skulle fjernes. Det er et flagrant brudd på First Amendment: retten til å ytre seg, som har stått mye sterkere i USA enn i Europa. Og det gjelder fortsatt. De analysene Tucker serverer nesten hver natt i en stor kanal, ville vært utenkelig i Europa: CIA hadde en finger med i drapet på John F. Kennedy.

Tucker sier noe mange amerikanere har ant helt siden attentatet i 1963, og mistanken forsterkes når Biden-regimet heller ikke denne gang tør å offentliggjøre alle dokumenter 60 år senere. Det kan bare bety at føderale myndigheter var involvert.

Grunnen til at dette slår så hardt inn denne gang, er at dagens regime later til å være sinnbildet på kreftene som drepte Kennedy: De er korrupte, hensynsløse, griske og blottet for moral.

Norske medier og politikere ser ikke dette, for de er podet inn i samme strømmen som flyter ut av USA. Hvis du skulle få en ide om at John Brennan og James Clapper i virkeligheten er dirty players som bruker sin makt til å fjerne presidenter, ville du ikke kunne fortsette i jobben.

Slik er sannheten. Når du først har forstått, er det umulig å gå tilbake til løgnen. Dette er systemets store skrekk. Man aner det, men forstår ikke helt hva sannhet er. De lever ikke i sannhet. De har kuttet forbindelsen, både til sine medmennesker og til den høyere sannhet.

Det er den styrken vi har, og menneskene forstår ikke selv hvilken fantastisk gave det er å kunne leve i sannhet.

Det krever at du lever et liv som er forpliktet på dine nærmeste og din neste. Det er dette som får samfunn til å fungere. Ikke skrevne lover, men de uskrevne. En gang var det disse verdiene barna møtte fra de trådte sine barnesko i skolen og videre oppover. Nå møter de en ideologi som fratar dem disse verdiene og evnen til å skille rett fra galt, løgn fra sannhet.

Twitter files viser at vi har fått nye herrer, og de stoler ikke på oss. De er mistenksomme, som alle tyranner. Menneskene er farlige vesener man ikke kan stole på. Slik har tyranner tenkt til alle tider.

De eksponerer seg i Twitter Files, viser hvor små de er. Dette er ikke mennesker som vet å styre og herske. De er allerede i ferd med å kaste verden ut i kaos.

Vi møter dem med samme mistenksomhet som de anvender mot oss. Vi tror ikke på dem lenger. De er gjennomskuet.

Det er vår gamechanger. Vi har forstått budskapet de sender.

Men vi må holde fast ved forpliktelsen på sannhet, forsvar for ytringsfrihet og en evne til å skille stort fra smått, for proporsjoner.

Det kan vi bare gjøre ved et aktivt forhold til vår egen historie og hvem vi er.

 

https://www.foxnews.com/media/twitter-files-part-9-vast-web-coordination-between-tech-giant-cia-state-department

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp De helliges leir!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.