Mange har store forventninger til innsettelsen av Joseph Biden som USAs nye president. «Normalitet» og «nye tider» varsles. Vi tror normalitetenes tid er forbi, og for å forstå tiden som kommer, må vi også denne gang se bakover i historien. Dagsorden gir deg perspektiver du kan bli klokere av. Lykken ligger ikke i nyhetene, det er analysene som teller.

Dagens sending er nesten dobbelt så lang som vanlig, ettersom deler av mandagens Dagsorden måtte utgå på grunn av tekniske problemer. I denne delen har Hans Rustad selskap av Øyvind Thuestad, og sammen ser de nærmere på den skremmende utviklingen for alternative medier i Sverige.

Så er det klart for en analyse av «den nye tiden» og innsettelsen av Biden. Aldri før har det vært så mange soldater samlet ved en presidentinnsettelse, og aldri før har det skjedd at de utkommanderte soldatene har måttet sverge sin lojalitet til den nye presidenten i USA, ikke til den amerikanske grunnloven eller det amerikanske flagget. Hensikten og budskapet er krystallklare: – Vi er Makta!

Med på maktens siden er den i Norge lite kjente Andy Zee. Han var med i den amerikanske terrorgruppen Weather Underground, som blant annet bombet US Capitol i 1971.  (https://www.history.com/this-day-in-history/bomb-explodes-in-capitol-building). I dagens sending viser vi klipp av en tale Zee holdt i forbindelse med innsettelsen av Trump, og hvordan han da oppfordret til opptøyene som vi også viser klipp ifra.

Denne mannen beskylder Trump for å være fascist, og i en artikkel av Project Veritas kan vi lese oss til at han regnet både Hillary Clinton og George Soros blant sine støttespillere. I mange år har han vært frontfigur for #RefuseFascism, som igjen regnes som Antifas legitime arm.

I sendingen trekkes også Bidens varsel om «åpne grenser» frem. Dermed springer Marrakesh-avtalen fra 2019 frem fra glemselen. Dere husker den som norske politikere sa ikke var så farlig, fordi den ikke var juridisk bindende? Vel, det er den!

Der andre norske medier velger å se pynte på og tildekke, tar Hans Rustad og Geir Furuseth deg med inn i historien for forstå hvilken tid vi nå går inn i. Du finner ikke maken.

Sendingen premierer på YouTube og Rumble kl 22:45, og den blir også tilgjengelig på våre Facebook-sider og som podkast på PodBean. Ikke glem å like og abonnere på våre sendinger!

Les mer om The Weathermen/Weather Underground på FBIs sider.

Les også:

Strømmen av migranter fra Sentral-Amerika vil endre USA

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.