Valgdramaet i USA ruller videre, tirsdag med valg på to senatorer fra delstaten Georgia. I Dagsorden i dag advarer programlederne mot retorikken som brukes av begge sider, samtidig som de også refererer utsagn om at USA nå er inne i «en kald borgerkrig».

Hans Rustad trekker i dagens utgave av Dagsorden frem den tysk-amerikanske statsviteren og filosofen Hannah Arendt for bedre å kunne forstå den retorikken som særlig finner sitt uttrykk i MSM. Nyanser forsvinner, men blant annet i boken The Origins of Totalitarianism viser Arendt at den totalitære retorikken også kan sees i dag, på begge sider av kampen om sannheten:

Intellectual, spiritual, and artistic initiative is as dangerous to totalitarianism as the gangster initiative of the mob, and both are more dangerous than mere political opposition. The consistent persecution of every higher form of intellectual activity by the new mass leaders springs from more than their natural resentment against everything they cannot understand. Total domination does not allow for free initiative in any field of life, for any activity that is not entirely predictable. Totalitarianism in power invariably replaces all first-rate talents, regardless of their sympathies, with those crackpots and fools whose lack of intelligence and creativity is still the best guarantee of their loyalty. (Sitatet er hentet fra kapittel 10, Et klasseløst samfunn – Wikipedia)

I likhet med medprogramleder Geir Furuseth har Rustad en fortid på den norske venstresiden i norsk politikk. Kanskje er det en grunn til at de to gjenkjenner denne retorikken og ensrettingen som særlig kommer til syne i de såkalte «toneangivende mediene» (MSM) og deres forenkling av en virkelighet de for all del ikke ønsker å berette om?

Blant de andre «medvirkende» i sendingen er USAs 45. president Donald Trump, den skarpe, konservative og ikke minst veltalende Candace Owens, og flere andre vi tror kan være nyttige å kjenne til for å forstå ikke bare retorikken, men også hva som står på spill!

Candace postet denne tweeten i dag:

SE DAGSORDEN, OG ABONNER OGSÅ, PÅ VÅR NYE RUMBLE KANAL!

 

Les også denne: Stemmefusk avslørt i Ilhan Omars Minneapolis

 

Les også