Geir Furuseth (til venstre) og Hans Rustad mener mange journalister burde melde seg inn i Magisk sirkel, som illusjonister. Skjermdump fra Dagsorden 11.11.20.

Big Tech, godt understøttet av gammelmediene, i USA som i Norge, fører en krig mot sannheten. Pressen har sviktet sin oppgave som informasjonsleverandør i så stor grad at flere journalister burde søke medlemskap i Magisk sirkel. Det er der illusjonistene hører hjemme.

Synsing, digitale trusler og illusjonsmakeri på mange plan er tema i første del av Dagsorden, der Hans Rustad og Geir Furuseth bekrefter at en liten gjeng med vilje til å se bak kulissene kan ryste elitenes medier.

Denne skjermdumpen fra sagnomsuste Washington Post, avisen som bidro til å avsløre Watergate, og dermed president Nixons fall, er et eksempel på det illusjonsmakeriet som de etablerte mediene bedriver. I dag bringer de fake news som passer med deres eieres og elitenes syn. Dagsorden bringer den riktige versjonen.

I Dagsorden får dere også høre historien om koronasvindelen i Pennsylvania. Den tvilte ingen på, og Breitbart vedlegger for sikkerhets skyld rapporten som Pennsylvanias egne myndigheter laget i sommer. Men at den samme type svindel kan ha skjedd også når det gjelder valget til verdens viktigste embete, avfeies av gammelmediene som tull og uvesentligheter.

Pennsylvania Auditors Warned of Dead People, Duplicates on State Voter Rolls

I annen del av Dagsorden tar Rebecca Mistereggen for seg en historie om medienes makt, om hvordan de kan trylle vekk overbærende samfunnstrusler. Det kan synes mer effektivt å klandre budbringeren enn forbryteren: Det fikk Kent Andersen erfare for noen år tilbake. Han mistet jobben.

Snurr Dagsorden:

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg som julegave!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.