«Kor e’ alle helter hen?», sang Jan Eggum en gang i forrige århundre, og onsdagens avskjed med en stor helt danner opptakten til en livlig diskusjon i Dagsorden. Helter er viktige for enhver nasjons selvbilde, men hvordan finner heltene, nesten alle store individualister, sin plass i det store, grå kollektivet? Hans Rustad og Geir Furuseth trekker linjene fra helter som «Hjallis», «Kniksen» og Gjermund Eggen til nyere navn som Magnus Carlsen og Erling Braut Haaland.

I likhet med avdøde Maradona har også «vår» nye norske helt og storscorer, nå i tysk fotball, turt å gå mot strømmen. For snart et år siden havnet Braut Haaland i hardt vær fordi han tillot seg å rose en helt som mange andre mener er selveste Skurken:

Erling Braut Haaland kritiseres for å «like» Trump-positive innlegg på nettet

Braut Haalands mot og suksess er en naturlig lissepasning over til det siste døgnets hendelser i USA. Der har det skjedd så mye at vi ikke rakk å få med alt i denne utgaven av Dagsorden, men onsdagens høring i Pennsylvania og advokat Sydney Powells første frislipp av sine anklage-dokumenter i den viktige vippestaten Georgia blir naturlig nok omtalt.

For å holde oss til sportsmetaforikken: Dagsordens midtbaneduo strør som vanlig om seg med en rekke skruballer som seerne må vite å omsette i egne mål!

 

Årets julegave! Kjøp Kents bok om klimahysteriet her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.