En tilhenger av det pakistanske partiet Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) vifter med en dolk idet han roper slagord mot det franske magasinet Charlie Hebdo under en protest i Karachi den 4. september 2020. Illustrasjonsfoto: Akhtar Soomro / Reuters / Scanix.

Faren til pakistaneren som sist fredag angrep og alvorlig skadet to personer med en kjøttøks ved Charlie Hebdos gamle kontorer i Paris, sier i et intervju med nyhetsorganisasjonen Naya Pakistan at han er stolt av sønnen sin.

Det melder den franske allmennkringkasteren CNews.

I et intervju på nettsidene til Naya Pakistan sier Ali Hassans far, en bonde som bor i den lille byen Mandi Bahauddin, at sønnen hans «gjorde en bra jobb» og at han var «svært glad» for angrepet.

Faren oppfordrer regjeringen i Pakistan og andre muslimske land til å hente tilbake sønnen: «Han har tjent islam, og vi er et muslimsk land», sier faren.

Han presiserer også at sønnen ber regelmessig, og at han var disippel av Muhammad Ilyas Qadri, grunnleggeren av organisasjonen Dawat-e-Islami, som har bygget mange koranskoler i Pakistan og andre land.

«Sønnen min har et løvehjerte», la han til.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.