Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Trentino TV / scanpix

Bonden Emilio Maggiacomo (69) pøvde å hindre en mann i å bryte ut av et høyrisikoområde for koronasmitte i Italia mandag. Emilio ble brutalt drept.

Drapet skjedde nær Fondi, en by som ligger midtveis mellom Roma og Napoli, nær Terracina, et for mange nordmenn kjent chartermål.

Fondi har vært i karantene de siste dagene på grunn av stor smittepredning, og Emilio Maggiacomo som var ute og arbeidet i vingården sin i San Raffaele-området, ble mistenksom da han så en Lancia han ikke gjenkjente, skriver La Stampa.

Han ville prøve å finne ut hvem føreren var. Emilio hadde sin sønn på telefonen, og sønnen ba ham unngå trøbbel. Han ville at faren skulle la være å stoppe bilen.

Mannen som prøvde å lure seg ut av karanteneområdet var en pakistaner (44) som hadde bodd og arbeidet i Fondi lenge, skriver Stampa. Ifølge avisen Ciociaria er mannen pakistansk statsborger.

Ifølge politiet prøvde han å bryte ut av karanteneområdet gjennom et lite beferdet, landlig område. Veiene er fysisk sperret med betongblokker, så 44-åringen valgte en kjerrevei for å unnslippe uhindret. Men bonden Emilio stanset ham og spurte hvor han hadde tenkt seg.

Samtidig var han på telefonen til sin sønn, noe som skal ha fått pakistaneren til å gå amok. Han angrep Emilio og slo ham ihjel.

44-åringen brukte knyttnevene og muligens også en trestokk eller andre slagvåpen, ifølge politiet:

– Bonden hadde flere skader på kroppen og særlig i ansiktet. Vi antar at han ikke umiddelbart døde av skadene, men at han fikk et hjerteattakk under den dramatiske hendelsen, sier oberstløytnant Paolo Befera i den halvmilitære italienske politistyrken Carabinieri.

Telefonsamtalen tok brått slutt, og Emilios sønn forstod umiddelbart at noe hadde skjedd. Han løp til vinmarken og fant sin far liggende på bakken, livløs.

Pakistaneren ble kort etter stanset av politiet.

– Vi fant ham i hans eget hjem, så han hadde gitt opp forsøket på bryte ut av karanteneområdet, sier oberstløytnant Befera.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.