EU-kommissær Ylva Johansson. Foto: Yves Herman/Reuters/Scanpix

EU-kommissær for migrasjon, svenske Ylva Johansson, vil fremme forslag om at landene mister retten til å bestemme hvor mange migranter og flyktninger de skal ta imot. I stedet skal makt og myndighet overføres til sentralt hold i Brussel. Da blir det ordning och reda, sier Johansson.

– Det skulle innebära att vi får ordning och reda och rättvisa för flyktingar. Vi behöver ett gemensamt regelverk, och Sverige är ett av de länder som stödjer ett obligatoriskt solidaritetssystem där alla länder är med och bidrar, slog Johansson fast.

Johansson sa dette til SVTs morgensending.

EU har store problemer med å finne frem til en omforent politikk. Man bestemmer at alle land skal bidra, men i praksis blir det bare noen få. Disse gidder da ikke dra lasset alene. Med et sentralisert system vil det bli ovenfra-og-ned-beslutninger hvor det bare blir for landene å adlyde. Det er høyst tvilsomt om Visegrad-landene vil finne seg i det.

Hun vil også at situasjonen til dem som illegalt krysser grensene, skal forbedres.

Den svenska EU-kommissionären berättade också att hon snickrar på förslag om hur situationen för de hundratusentals personer som varje år ”korsar gränserna irreguljärt”, det vill säga illegala invandrare, ska ”förbättras”.

 

Ylva Johansson vill avskaffa EU-ländernas migrationspolitiska självbestämmande

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.