Før jul er det en «enorm risiko» for terrorhandlinger innenfor EU. Det sier EU-kommissær Ylva Johansson, som er ansvarlig for migrasjonsspørsmål i unionen. Årsaken er ifølge Johansson den økende polariseringen som har funnet sted i samfunnet etter Hamas-terrorangrepene 7. oktober og de pågående stridene i Gaza. At den kristne julen nå skal feires i Europa gjør at risikoen for terrorangrep øker enda mer.

– Med kriget mellan Israel och Hamas och den ökande polarisering som det skapar i vårt samhälle, och med kommande julhelgen, så är det en enorm risk för terroristattacker i EU, sa Johansson til TT i forkant av møtet med EUs innenriks- og justisministre som fant sted i Brussel tirsdag.

Møtet diskuterte terrorsituasjonen i Europa, på grunn av drapet i Brussel i oktober da to svenske fotballsupportere ble skutt og drept. Ifølge Johansson vil EU nå bidra med ytterligere 30 millioner euro, rundt 339 millioner svenske kroner, for å beskytte for eksempel religiøse bygninger og steder.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.